2020. március 2., hétfő

KÁDÁR-KOCKÁK MEG AZ ÚRI KECÓK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2020.03.01.


Kedves falun élő polgárok! Köszönjük szépen a szavazatokat, mindig számíthatnak a kormányra és a pártunkra. Önöket sem hagyjuk az út szélén. Találkozunk 2022-ben. Tisztelettel: Orbán Viktor

Ha már konzultálunk a miniszterelnökkel, akkor akár ilyesmi levelet is kaphattak volna a szavazók. Ez durran, mint a lufi, mert az is. Konkrétan a nem nagyon új családi házakban élők is eszeveszetten olvasnák a Vezérürü levelét. Az új házak tulajdonosait vagy leendő tulajdonosait segíti a CSOK meg a franc tudja milyen előre a faluért program. Csak egy apró őzbogyó került a falusi tyúkhús levesbe. Mert miután a templomok és parókiák felújítását, ezzel együtt az egyház hathatós és hatásos támogatását megoldotta Orbán Viktor és dicsőséges galerije, a családi házakra nem maradt pénz. Tartalékolni kell az újabb stadionokra meg a határon túli magyarok mindenféle támogatására. Ha már ők is a mieink, nem? Az meg úgy van, ha minálunk kell a segítség, akkor nincs.

Mégsem lesz része a kormány által meghirdetett Nemzeti Energiastratégiai programnak 1,4 millió vidéki családi- és társasház energiahatékonysági felújítása – tette közzé a Greenfo.hu.

Nem lesz, hiába, hogy már 2010 óta ott szerepelt a kormány programjában a vidéki családi házak energiakorszerűsítése, amely most kikerült az új Nemzeti Energiastratégiából – ennek okára Tóth Bertalan, az MSZP elnöke és országgyűlési képviselője kérdezett rá: miért? A kérdésére Aradszki András, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium (ITM) energiaügyi államtitkára válaszolt, ebből egy részlet Tóth bejegyzéséből:

vannak olyan vidéki lakóházak ma is, még ha ‘Kádár-kockáknak’ is nevezzük, amelynek a felújítása többe kerülne, mint a lakóépületnek a teljes értéke. Nyilvánvalóan ezeket a felújításokat nem minden esetben célszerű végrehajtani, még akkor sem, ha energetikai szempontból esetleg kifizetődő lenne, de összességében talán nem célszerű.”

Tessék, igazi kereszténydemokratához illő vélemény ez. Attól a fickótól, aki beleszületett a Kádár-rendszerbe, és hűségesen dolgozott a városi tanácsoknál, például Százhalombattán osztályvezető-helyettesként rázta a kommenista rongyot. Nem tudom, hol lakhatott, de mára fölvitte az Isten meg az Orbán-Semjén páros a dolgát, és begyűjtött néhány kéglit.

- Érd, családi ház, 142 m² – felerészben tulajdonos.
- Érd, 117 m² családi ház – felerészben tulajdonos.
- Érd, kétlakásos lakóház, 279 m² – negyedrészben tulajdonos.
- Békéscsaba, társasház vétel, öröklés – tulajdonos.
- Siófok, hétvégi ház, 54 m² – tulajdonos.

Szépen futkoshat egyik helyről a másikra Citroen 4 Grand Picasso tragacsával. Azt nem tudom, milyen állapotban vannak házikói, lakásai, de azt igen, hogy oldja meg magának a tatarozást meg az egyéb teendőket, nehogy megfagyjon vagy rádőljön a tető. Van neki miből, zsebre tesz ingatlan bérbeadásból havi 90 000 forintot, országgyűlési képviselőként 1 682 490 forintot, államtitkárként 997 200 forintot.

Rohadtul utálom, amikor ezek a kitartott pénzzsákok majd eldöntik, hogy az embereknek, mi éri meg, mi nem. Az ilyen tarhamatyiknak fogalmuk sincs, hogy manapság mekkora nagy érték – maga az élet -, ha az emberek feje fölött tető van. Nehogy már ők döntsék el, kinek mennyit ér a háza. De az ilyen fölkapaszkodott cafrangos címmel villogóknak csak annyira telik az agyából, mint ennek az Aradszkinak. Merthogy mondta volt emlékezetes felszólalásában: “A sátán/Soros terv ellen küzdeni keresztény kötelesség”. Bravó, erre vannak kiképezve meg arra, hogy ott csesszenek ki az emberekkel, ahol tudnak. Sok helyen és sokakkal tudnak.

Egy a lényeg: ettől a kormánytól nem számíthat semmi jóra a magyar ember. Csak azok, akiknek van valami érdekszáluk a hatalommal. Mi a lószar bajuk van a régebben épült, és most gúnyosan Kádár-kockának nevezett falusi családi házakkal? Az, hogy segíteni kellene a benne élőket. Abban laknak, milliók...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.