2020. március 17., kedd

KORONAVÍRUS: ÍGY VÉSZELHETJÜK ÁT VIRTUÁLIS KULTÚRÁVAL AZ OTTHONI KARANTÉNT

24.HU
Szerző: SZÁNTÓ ESZTER
2020.03.17.


Kár lenne úgy tenni, mintha a koronavírus nem változtatna az életünkön a következő hetekben, hónapokban. Akik megtehetik, azoknak az otthon maradást ajánlják, ez most nem a nagy, kültéri programozások ideje. Ezzel a helyzettel nem könnyű legtöbbünknek megbirkózni, azonban nem maradunk jó események nélkül.

Március 16-ától, hétfőtől igencsak megváltozik sokunk élete a koronavírus miatt. Orbán Viktor pénteken bejelentette, hogy új munkarend lép életbe, a diákoknak otthon kell maradniuk és a tanárok digitális eszközökkel folytatják a tanítást. A színházak és a mozik szintúgy bezártak, valamint egyre több munkahely rendelheti el az otthoni munkavégzést a közeljövőben. Emellett egyre többen figyelmeztetik az embereket arra, hogy amennyire csak lehet, kerüljék a tömeges helyeket, az idősebb családtagokkal se igen találkozzanak, és minél több időt töltsenek otthon.

Ez senkinek sem könnyű helyzet, és sajnos még csak a folyamat legelején tartunk. Fontos azonban, hogy alkalmazkodni tudjunk a kialakult helyzethez és találjunk bizonyos kapaszkodókat. Ebben lehet segítségünkre számos virtuális program, melyek között koncerteket, színházi darabokat, a netre felkerült könyveket és kiállításokat is találni. Ezekből szedtünk össze most egy csokorral...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.