2020. március 3., kedd

“KORRUMPÁLJÁK” A RIVÁLISOKAT, BIDEN ALÁ TOLNÁK AZ ELNÖKJELÖLTSÉGET? - NYILVÁNOSAN ÍGÉRTEK JÓ ÁLLÁST A FEHÉR HÁZBAN A VISSZALÉPÉSÉRT CSERÉBE

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.03.


Számos alkalommal előre megmondható, kik azok a jelöltek, akik azért indulnak az elnökjelöltségért folytatott küzdelemben, hogy minél tovább jutva, kapjanak valami jó ajánlatot a visszalépésért. Ezekben az esetekben nagy meglepetés nem érhet senkit. Amy Klobuchar esetében azt lehet mondani, hogy túlteljesített, senki nem számított arra, hogy ilyen viszonylag jó eredményt elérhet és talpon maradhat. Mégis, ahogy a Szuperkedd előtt rohant Bidenhez bejelenteni a támogatását, és megkérni a szavazóit, hogy Bidenre szavazzanak, meglehetősen visszatetsző volt.

Ehhez képest azonban kifejezetten felháborító volt Pete Buttigieg visszalépése/visszaléptetése a rajongói vagy hívei számára, akik egyre nagyobb számban kezdtek bízni South Bend volt polgármesterében, aki hatalmas beszédet mondott a városában még akkor is, amikor bejelentette a versenyből való kilépését. A beszéde olyan volt, mintha nem visszalépne, hanem már meg is nyerte volna az elnökjelöltséget vagy az elnökséget. Majd egy nap késéssel ő is elzarándokolt Bidenhez, lábai elé tette a fegyvereit, behódolt, és kérte, hogy a támogatói szavazzanak Bidenre.

A Keresztapa című film kézcsókolásos jelenetét juttatta a nézők eszébe, mert Pete Buttigieg gesztusei, és Biden mozdulatai is olyanok voltak, ahogy elfogadta a behódolást. Biden azonnal meg is ígérte nyilvánosan, hogy amíg él, nem felejti el ezt a szívességet, és máris egy befolyásos állást ígért Pete-nek a Fehér Házban, abban az esetben, ha megválasztják. Buttigieg nem tudta leplezni a boldogságát, és már úgy állt ott mosolyogva Biden mögött, mintha meg is kapta volna az irodáját a Fehér Házban. Korábban azt mondta, már egy hete gondolkodott a visszalépésen, ami nyilván azt jelenti, hogy már egy hete fűzték arra, hogy lépjen vissza Biden javára. Cserébe kap egy jó állást.

Pete Buttigieg még azt sem vette észre, hogy nyilvánossá tették a korrumpálását, hogy lefizették egy állás ígéretével, és ő ezért mondott le a további küzdelemről, holott nem volt teljesen esélytelen. Legalábbis nem volt kevesebb esélye további szavazatokat gyűjteni, mint Elisabeth Warrennek, aki versenyben maradt. Mit szóltak vajon az önkéntesei, akik hittek a beszédeinek, hogy megváltoztatják Amerikát, akik a téli hóban és fagyban járták az utcákat és a körzeteket, majd Pete a közös álmukat egy hét alatt odedobta egy állásajánlatért? S mit gondoljunk arról a pártról, amely a demokrácia védelmét hirdeti, s mesterséges eszközökkel manipulálja az előválasztást. A legfontosabb voksolás előtt korrumpálja és visszalépteti a riválisokat a pártelit jelöltje javára, hogy ne derüljön ki, a demokrata szavazók kit és milyen arányban támogatnának...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.