2020. március 30., hétfő

MATOLCSY: A 2020-AS ÉVEK A POLITIKÁBAN ROKONSÁGOT MUTATHATNAK AZ 1940-ES ÉVEKKEL

444-HU
Szerző: HERCZEG MÁRK
2020.03.30.


Matolcsy György jegybankelnök a novekedes.hu-n arról írt, hogy drámaian indult a 2020-as évtized, de a következő 7 év, sőt az egész évtized is hasonlóan viharos lehet. Szerinte a kockázatok erősebbek, a kihívások nagyobbak, cserébe a lehetőségek is nagyok, aki nyer, az nagyot nyerhet a versenytársaihoz képest.

A 2020-as éveket a Magyar Nemzeti Bank elnöke most ilyennek látja:
- A 2020-as évek a politikában rokonságot mutathatnak az 1940-es évekkel. A 80 éves történelmi ciklus háborús éveket ígér. Akkor a II. világháború és a hidegháború első szakasza jött, most jellegében új összeütközések sora érkezhet.
- A 2020-as évek gazdaságilag az 1970-es évekkel lehet rokon, az 50 éves történelmi ciklus gazdasági és pénzügyi felfordulásokat ígér.
- Az EU Ázsiához és az angolszász világhoz képest megállíthatatlanul hanyatlik.
- A visegrádi országok és az eurózóna déli csoportja között történelmi helycsere történik.
- Az új jellegű háborúk technológiai, pénzügyi, kormányzási és politikai innovációs forradalmat hoznak.
- Gyorsul a nagy gazdasági központok, nagyvárosi övezetek kiemelkedése.
- Új szövetségi hálók alakulnak ki, megépül az „Övezet és út”, új selyemutak és ázsiai-európai párok állnak össze az új technológiai forradalmak közös megnyerése érdekében.
- Felértékelődik a hatékony állam és kormányzás, a gyors döntéshozatal, az innovatív vezetés és együttműködés a politika, az üzleti élet és a családok között.
- Az nyer, aki elhiszi, hogy eljött a korlátlan erőforrások (adat, energia, pénz) ideje, és azokat fenntartható, „zöld” módon használja fel...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.