2020. március 29., vasárnap

MEGTELIK A BÖRTÖN ÚJSÁGÍRÓKKAL; A VÍRUS SZABAD MARAD

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.03.29.


Hamis, hazug tartalmú levél terjed Kásler Miklós aláírásával az interneten – számolt be az EMMI közleményéről a jobboldali sajtó. A Magyar Nemzet és a Magyar Hírlap például azonos, az imént idézett címmel, azonos tartalommal. Ami csak annyit jelez, hogy a központi sajtóirányítás ezekben a nehéz időkben is precízen működik; nincs kipofázás, nincs önállóskodás. Nem mintha korábban lett volna, de háborús időkben még fontosabb a fegyelem.

A levél egyébként ócska hamisítvány, messziről üvölt róla. Túl azon, hogy durva helyesírási hibákkal telített, olyan utasítást tulajdonít a miniszternek, amilyet épeszű ember nem ír le. Bármennyire is kevésre tartom Kásler úr kormányzati tevékenységét, és kommunikációs képességeit, még ő sem. (Például: a nyilvánosság csak pár halottról tud…)

Én magam a levéllel különben nem találkoztam a Facebookon, az Index beszámolójából értesültem róla. Arra nézvést nem jutottam információhoz, hogy a hamisítvány hol készült, ki csinálta, ki terjeszti, de a hatóságok nyilván felkutatják, leleplezik, megbüntetik, börtönbe zárják. És ennek így kell lennie. De legyen így akkor is, ha a csalást központi akaratból indították el, pusztán azért, hogy gyanúba lehessen keverni az ellenzéket. Ez pusztán arról jutott eszembe, hogy a kormányközeli lapok ily nagy jelentőséget tulajdonítanak a levélnek, illetve még véletlenül sem hagyják ki annak utolsó sorait, azt tudniillik, hogy a terjesztő a legundorítóbb módon próbál pánikot kelteni, ami már büntetőjogi kategória, és a hatóságok a legszigorúbban fognak fellépni ellene...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.