2020. március 19., csütörtök

ORBÁN CELEB AKAR LENNI, VAGY EGY ORSZÁG MINISZTERELNÖKE?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.03.18.


...Orbán Viktor ma Facebookon kívánt élőzni, vagyis élőben szerette volna tájékoztatni a magyar népet a kormány koronavírus-járvánnyal kapcsolatos aktuális döntéseiről. Hogy miért gondolja azt, hogy őt mindenki követi, vagy egyébként is mindenki a Facebookon csüng, azt másokhoz hasonlóan én sem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy miért nem a közszolgálatinak csúfolt párttévében jelenti be a kormány fontos intézkedéseit, mint minden más, normális kormányfő. A Facebookot celebek szokták használni arra, hogy saját rajongótáborukhoz szóljnak. Orbán Viktor nem egy világsztár – noha celeb még lehet, hiszen társadalmi értéke méltán népszerű celebritásokéhoz hasonló –, ezért az is érthetetlen, mi a fenét akart akkor, amikor délután háromra beharangozta a nagy bejelentését. Az egy dolog, hogy perceket késett, de megjelenését követően össze is omlott a közvetítés. De gond egy szál sem volt, az udvartartás feltöltötte a videót hang nélkül.

Tehát láthatta a fél ország, hogy valamit nagyon bejelent a miniszterek elnöke, csak azt nem tudhattuk meg szinte egy órán keresztül, hogy mégis mit. Mondaná az ember, hogy vicces – és röhögtünk is rajta vélhetően több millióan –, csak hát elviekben komoly döntésekről beszélünk, amit sajnos elég nevetségessé tett Orbán a Facebook szerencsétlenkedése. Mondhatnánk, hogy ezzel koronázta meg a kormány a járvány idején végzett eddigi tevékenységét, de végül valaki kapcsolt és újra feltöltötte a videót, ezúttal már hanggal. Az elhangzottak egyébként meglepő módon fontos és üdvözlendő döntések, de ezt most nem vesézném ki, hiszen nem vagyok közgazdász és nem is tervezek annak látszani, ugyanakkor a pontszerű bejelentések részletei és a következő lépések még nem ismertek. Hogy ki áll az intézkedések mögött azt nem tudom, mindenesetre nagyban mernék fogadni arra, hogy nem Orbán Viktor, aki óvodás módjára olvasta fel egy papírlapról a friss intézkedéseket.

Viszont közben a vírus ugyan hivatalosan szinte alig terjed, a pánik mégis egyre nagyobb. Egyes híresztelések szerint a krumplira már licitálni kell a piacon – aki többet ad, viheti –, a csirkemell ára pedig az egekbe szökött. Vélhetően a brutális áremelkedés nem fog redukálódni csupán erre a két árucikkre, ami igen súlyos helyzetet hozhat. Az ok nem maga a vírus jelenléte, hanem az, hogy egyes emberek a mai napig nem fogták fel, hogy a pánikvásárlásnak semmi értelme nincs. Sokkal nagyobb kárt okoznak másoknak, mint amekkora hasznuk nekik abból származik. Továbbra sem fog beköszönteni a nukleáris tél, a boltok nyitva lesznek, élelmiszer is lesz dögivel, de ha ezt fel nem fogva minden lehetőséget kihasználnak arra az emberek, hogy a 20 kg csirkemell mellé beszerezzenek még 100 liter tejet is, akkor az árak fel fognak menni. Ennek az emelkedésnek pedig ők maguk lesznek az okai...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.