2020. március 14., szombat

ORBÁN FEJEZZE BE A DEZINFORMÁLÁST ÉS A HAMIS HÍREK TERJESZTÉSÉT

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: IVÁNYI GÁBOR
2020.03.13.


Közleményt adott ki a koronavírussal kapcsolatban Iványi Gábor, a Magyarországi Evangéliumi Testvérközösség Egyház elnöke. Iványi Gábor a közleményben hangsúlyozza, hogy a járvány megszüntetése érdekében a korlátozó intézkedéseket tudomásul kell venni, és az utasításokat be kell tartani. Ugyanakkor felszólította a kormányzatot, neve említése nélkül Orbán Viktort, hogy tartózkodjon a hamis hírektől és az uszító propagandától, és a járványt ne kapcsolja össze a menekültekkel, ne használja politikai haszonszerzésre az emberek veszélyhelyzetét.

Iványi Gábor a közleményében ezt írta: “Elfogadhatatlannak tartjuk az információk visszatartását, a nem teljes körű tájékoztatást, a hamis hírek terjesztését, a hisztériakeltést. Nem fogadható el annak hangoztatása sem, hogy a koronavírus megjelenése és a migráció között szoros összefüggés van. Felelőtlen és bűnös az a törekvés, amely a jelenlegi helyzetet politikai célokra és egyoldalú álláspont terjesztésére használja.

Elvárhatónak tartjuk, hogy a magyar kormány gondoskodjék a megfelelő készletekről, eszközökről és egészségügyi kapacitásról. Mindent meg kell tenni annak elkerülésére, hogy a különösen veszélyeztetett társadalmi rétegek (szegénységben élők, kisebbségek, idősek, betegek vagy más, az együttérzésünkre okkal számító csoportok) közül bárki úgy érezhesse, az ő sorsa, az ő helyzete, az ő jogos igénye az élethez és a gondoskodáshoz másodlagos.”

Orbán tendenciózusan összekapcsolja a menekülteket, a kényszerű migrációt és a világjárványt, miközben a kettő között semmiféle összefüggés nincs. Szokásos pénteki interjújában már azzal kérkedett, hogy a valójában propagandacélokat szolgáló, idegengyűlöletre épülő bevándorláspolitikája a mostani járványhoz hasonló veszélyektől védi meg az országot, miközben ennek ellenkezője látható: a kerítés nem véd meg a koronavírustól, sem a propaganda. A megfelelő védőfelszerelés védene, de az nincs, mert az Orbán-rezsim az egészségügyet szándékosan lerohasztotta, s most is arra számít, hogy felesleges kiadások nélkül lecseng a járvány, akinek meg kell halnia, az meghal, a pénz pedig megmarad. Ahogy az erősek is megmaradnak, a gyengék pedig elhullanak. Ez a fasizmus lényege...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.