2020. március 14., szombat

ÜTEMÉRZÉK: A TÉNYEKNEK NEM SIKERÜLT HIBÁTLANUL LEKÖVETNIE A MINISZTERELNÖK IRÁNYVÁLTÁSAIT

444.HU
Szerző: CZINKÓCZI SÁNDOR
2020.03.13.


Hogy mennyire hirtelen dönthetett a kormány az iskolák bezárásáról, azt a fő üzenetekhez mindig jól illeszkedő TV2 beragadása mutatja a legjobban, hiszen a péntek esti fél hetes Tényekben még arról értekeztek, hogy mekkora károkat okozna az ellenzék iskolabezárásról szóló javaslata.

A riport minden elemében megfelelt a Tényektől megszokott magas minőségi követelményeknek: az ellenzéki pártok képviselőitől csak egy-egy rövid mondatot idéztek, míg a szakértőként bemutatott Deák Dániel, a Schmidt Mária-féle XXI. Század Intézet munkatára - aki úgy általában bármiről képes elmondani a Fidesz álláspontját, ha megkérdezik - kényelmesen kifejthette, mekkora gazdasági károkat okozna az iskolabezárás, mivel a szülőknek szabadságot kellene kivenniük. A riport címét is az ő nyilatkozata adta.

De a készítők azt tényleg nem tudhatták, hogy mire a riportjuk adásba kerül, a Fidesz épp megegyezik az ellenzéki pártokkal az iskolabezárásról. Ezt a nem mellékes információt Szebeni István műsorvezető döbbent arccal olvasta be a károkról szóló riport után...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.