2020. március 13., péntek

ORBÁN A RÁDIÓBAN HAZUDOZIK, USZÍT, MIKÖZBEN AZ EGÉSZSÉGÜGY VÉDTELEN

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.13.


Nemhogy a lakosságnak, az egészségügyben dolgozóknak sincs elég védőfelszerelése a koronavírussal szemben, miközben Orbán és ún. kormányzata észak-koreai típusú propagandát folytat arról, hogy minden a legnagyobb rendben van, elég az ember és rendelkezésre áll a felszerelés. Ezt a Magyar Orvosi Kamara is cáfolta, a tények közlése miatt nemzetellenes árulással vádolta meg az emberminiszter a szakmai szervezetet. A vidéki kórházak orvosai pedig név nélkül azt üzenték az Orbán-banda hazugságaira, hogy “kinyalhatják”.

Orbán hazugságaival szemben a valóság az, hogy Magyarországon nem állnak rendelkezésre azok a szükséges eszközök, amelyek az orvosok, ápolók, nővérek biztonságát szavatolhatnák egy koronavírusos betegekkel való találkozáskor. Ez egyrészt szakmaiatlan, másrészt felelőtlenség az egészségügyi dolgozókkal szemben, akik a járvány elleni harc frontvonalában megfelelő védőfelszerelés nélkül kénytelenek végezni a munkájukat, másrészt a vírus terjedését segíti elő, mert az egészségügyi dolgozók maguk is a vírus terjesztői lesznek, és beláthatatlan következményekkel jár, ha kidőlnek.

Márpedig akinek pozitív a tesztje, karanténba kényszerül, ami a háziorvosi ellátás teljes összeomlásához vezethet, mivel a háziorvosok fertőződhetnek meg legelőször, és nincs aki helyettesítse őket. Orbán a futballstadionokra és az ostoba fegyvervásárlásokra költötte az adófizetők százmilliárdjait, a magyar egészségügyet lerohasztotta, aki még nem menekült külföldre, az egy felszerelés nélküli, forráshiányos, a legalapvetőbb feltételek hiányával küszködő egészségügyi hálózatban, megfelelő védőfelszerelés nélkül várja a világjárvány rohamát.

Normális országban minimum ilyenkor megbukik akármilyen hazug, populista és nacionalista rezsim, mert Orbán kivéreztette az egészségügyet, és magyar emberek százezreinek életét veszélyezteti. De nem vonja ezért felelősségre senki, hanem a propagandarádióban uszíthat továbbra is a menekültek ellen, azt állítva, hogy az ő szélsőjobboldali, fasiszta menekültellenes propagandája a vírusellenes fellépést is magában foglalta, mintha a menekülteknek és a bevándorlásnak bármi köze lenne a koronavírus terjedéséhez. Jellemzően turisták, üzletemberek, diákok terjesztették el a vírust, nem bevándorlók és menekültek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.