2020. március 22., vasárnap

RÁADÁS: FOLYAMATOS INGYENES KÖZVETÍTÉSEK ÉS KORLÁTLANUL ELÉRHETŐ SZÍNHÁZI ELŐADÁSOK, KONCERTEK

PAPAGENO
Szerző: Papageno
2020.03.18.



A koronavírus idejére több intézmény nyitotta meg digitális archívumát ingyenesen, több színház tesz elérhetővé előadás-felvételeket különböző csatornákon, színművészek olvasnak fel regényeket, meséket, mondanak verseket. Böngésszenek!



KULTURÁLIS PROGRAMAJÁNLATUNK OTTHONI IDŐKRE:


- Színházi és/vagy koncertközvetítések ide kattintva.
Itt találtok ingyenesen elérhető könyveket
- A virtuális kiállítások listája itt található
- Budapest múzeumait itt barangolhatjátok be.
- Ha filmet néznétek, ide érdemes kattintani.
- Családi programot itt találhattok .
Operaházak
- A Magyar Állami Operaház O/A OTTHONRA sorozata március 14-én indul, és hétvégenként 19 órától a Papagenón látható.
- A New York-i Metropolitan Operából március 16-tól minden este 19:30-tól (New York-i idő!) ingyen nézhetünk egy-egy operát, ami aztán 20 órán keresztül elérhető lesz a honlapon. Az első hét teljes műsora itt érhető el.
- A Müpa március 14-én reggel nyitotta meg médiatárát, amely ide kattintva érhető el.
Operarajongóknak ajánljuk az OperaVision oldalt, ahol jelenleg 22 opera, klasszikus és kortárs, ismert és kevésbé fókuszban levő operaházak előadásai közül lehet választani ingyenesen.
- A bécsi Staatsoper weboldalán március 15-től visszavonásig régebbi opera- és balettközvetítéseit teszi elérhetővé ingyenesen, de regisztrációkötelesen. A napokra lebontott, néhány Wagner-opera kivételével este 7 órakor kezdődő közvetítéssorozat programja ide kattintva böngészhető végig.
- A Staatsoper unter den Linden weboldalán március 17. és április 19. között minden nap elérhető lesz egy-egy operafelvétel.
- Az Opéra de Paris folyamatosan frissíti az elérhető felvételeket a honlapon.
- A barcelonai Liceu archívumából közzétett néhány felvételet, ezeket a myoperaplayer.com oldalon regisztráció után, az OperaEnCasa kóddal lehet ingyenesen megnézni.
Bajor Állami Operaház – Hétfői koncertek március 23-tól.
- Olasz operaházak gyűjtőoldala
Szimfonikus zenekarok és koncerttermek

Hazai Együttesek

- A Budapesti Fesztiválzenekar muzsikusai március 16-tól a tervek szerint minden nap Karanténesteket tartanak, hogy a nagyzenekari hangversenyek hiányában is zenei élményt biztosítsanak a közönségnek. Az online követhető kamarakoncerteket, amiket a zenekar próbaterméből közvetítenek, azoknak ajánlják, akik a bezártság időszakát tartalommal, szívmelengető dallamokkal szeretnék megtölteni. A Karanténestek megtekinthetők ide kattintva és a zenekar Facebook-oldalán – amíg lehetséges – minden este 19:45-kor. A következő napok programja ide kattintva érhető el.
- Az elmúlt években rögzített koncertfelvételeiből indít közvetítéseket a Zeneakadémia a honlapján és közösségi oldalán hetente három alkalommal, szerda, péntek és vasárnap esténként. Első alkalommal március 22-én vasárnap este fél 8-tól két Dohnányi-mű hallható.
- Az Óbudai Danubia Zenekar korábbi, zeneakadémiai koncertjei március 28-tól minden héten szombaton este fél nyolctól lesznek láthatóak az együttes Facebook-oldalán.

Német együttesek
A Berlini Filharmonikusok Digital Concert Hall nevű weboldalán ingyenesen érhetők el korábbi koncertfelvétele:...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.