2020. március 14., szombat

TANÍTÁS LESZ, DE NEM KELL ISKOLÁBA MENNI

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.03.14.


Reggel még azt mondta a Kossuth Rádióban Orbán Viktor, hogy egyelőre semmi szükség arra, hogy a koronavírus miatt tanítási szünetet rendeljenek el az iskolákban. Ez ugyanis a tanév végét jelentené, tette hozzá a miniszterelnök, és ebben az esetben a tanárokat fizetés nélküli szabadságra kellene küldeni. Délután azonban már sejteni lehetett, hogy változott a helyzet: kiderült, hogy a Fidesz frakció is csatlakozott az ellenzéki pártok javaslatához és azt kérik a kormánytól, hogy rendeljen el tanítási szünetet az iskolákban. Tanítási szünet nem lesz, de az iskolákat csak az igazgatók látogathatják.

Este negyed 10-re hirdették meg Orbán Viktor rendkívüli bejelentését, és nem volt nehéz kitalálni, hogy az oktatással kapcsolatban mond valamit a miniszterelnök.

Orbán némi késéssel jelent meg a kamerák előtt, felgyűrt ingujjban, mintha egyenesen munkából érkezett volna a stúdióba. Gondoktól barázdált homloka is azt a látszatot igyekezett kelteni, hogy egész nap megfeszített munka folyt, talán még gumicsizma is volt a lábán. Kár, hogy csak deréktól felfelé mutatták a miniszterelnököt – ez is megért volna egy misét...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.