2020. március 7., szombat

TÉNYLEG?

KOLOZSVÁRI SZALONNA 
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: HORN GABRIELLA
2020.03.07.


Megtisztult lélekkel, egy kis szellemi zarándoklat utáni reggel, leülve a pötyögtethető gép elé, mi más is vicsoroghatna a képernyőről, mint királyunk őnagysága? Egy uniós hírportálon a futottak még hírek között szerepel a nagyszerű harcos, aki állítólag ezt mondta:

Mi voltunk azok, akik meghirdettük a muzulmán bevándorlás elleni politikát.


Majd hozzátette, hogy győztünk. Megint, ebben is. Mert ma már az egész európai közösség elfogadja és tiszteletben tartja ezt a hozzáállást, sőt, azt is el kellett mondania a MEkkmesternek, hogy „tesszük a dolgunkat, és hisszük, hogy a tetteink önmagukért beszélnek.” (V4, Prága.)

Végre egy mondat (az utolsó), amelyben ott lapul az igazság csírája. Mert hogy teszik a dolgukat, az nem vitás. A csíra azon része, hogy az-e dolguk, amit tesznek, az már más kérdés.

Egy összességében negyedik, folytatólagosan harmadik ciklusát taposó kormánynak tényleg az állítólag demokratikusan rájuk „bízott” ország tönkretétele a dolga? Az a dolga, hogy polgárai jogait tapossa, azzal a törvényhozási mechanizmussal, amit tíz éve gyakorolnak? Tényleg az a dolga, hogy elsősorban a saját maga személyes gazdagodásával foglalkozzon? Hogy ugyanehhez segítse a volt kollégiumi szobatársait, falubéli szomszédait, semmihez sem értő, ám hozzájuk hű kutyusokat ültessen minden vezető beosztásba, sok milliós fizetéssel?

Valóban arra szólt a 2010-es „nagyon nagy” felhatalmazás, és azóta minden új választás eredménye, hogy el lehet lopni az országban szinte mindent, amit mozdítható vagy nem mozdítható? (Az utóbbiakat csak eltulajdonították. Nagy különbség.) Hogy szabad beletaposni mindenkibe, legyen az a volt mentor, az Európai Bizottság elnöke, a jelenlegi ellenzék vagy egy megválasztott, ám másképpen gondolkodó hivatalos „vetélytárs”? Arról is szólt vajon az első, talán a leadott szavazatok alapján valós kétharmados többségi akarat, hogy seperc – na jó, pár hónap alatt – egy olyan rendszer kezdjen kiépülni, amelyet ma Sztálin is megirigyelhetne, és Ceaușescu is forogjon a sírjában, mert annyi mindent kihagyott a lehetőségei közül több évtizedes ámokfutása során?...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése