2020. március 7., szombat

MAGYARORSZÁGON KORONAVÍRUS NÉLKÜL IS A KÓRHÁZAKBAN VAN A LEGNAGYOBB VÍRUSVESZÉLY

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.03.07.


Magyarországon többen halnak meg kórházi fertőzésben, mint autóbalesetben” – olvasható az ismert megállapítás a TASZ honlapján, amelyet a kórházi vírusfertőzések megszüntetése érdekében indított kampány érdekében hoztak létre. Még a koronavírus megjelenése előtt azzal volt tele a magyar sajtó, hogy a magyar kórházakban gyakori a vírusfertőzés, a betegek egy része akkor kerül életveszélybe, ha magyar kórházba kerül, mert azok egy része a vírusfertőzések gócpontjai. Az Orbán-rezsim a harmadik világ szintjére süllyesztette a magyar egészségügyet, és ezzel néz szembe egy világjárvánnyal.

“Nekünk az emberélet, az emberek élete és biztonsága az első” – jelentette ki az elmúlt harminc év legnagyobb hazugságát Orbán Viktor a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs ülését követő sajtótájékoztatón. Magyarországon ijesztő adatok jelennek meg arról, hogy évről évre tízezrek halnak meg, akiknek nem kellett volna meghalniuk megfelelő egészségügy és kórházi kezelés esetén. A kipcsak vezér, aki Magyarországot az ázsiai posztkommunista diktatúrákhoz csatolja és azok szintjére zülleszti vissza, úgy beszél a koronavírusról (is), mint aki egy kezével megállítja, de a valóság már köszönt a maga agyatlanságaival.

Orbán megint áll a gáton, mint amikor feltűrt ujjal, gumicsizmában a Duna áradásánál fontoskodott, mint aki egy pillantásával tágítja a folyó medrét, parancsolja vissza a folyót a helyére, kijelentette, hogy a helyén van a kormány, mindent kézben tart, anyagi gátja nem lehet a koronavírus elleni küzdelemnek. Aztán egy koronavírus-gyanús holland férfi egy óráig várt a mentőre, ami nem jött, aztán megunta és hazament. Aztán a Szent László kórházba magától elment, ahonnan azonban elengedték. Reméljük, hogy a kórházban nem kapott el semmilyen vírust, még időben elküldték. Mivel nem érezte jól magát a férfi továbbra sem, ezért bekönyörögte magát valahogy a magyar egészségügyi rendszerbe, amely végre befogadta a nagy küzdelem hevében.

Erre az országos tisztiorvos megnyugtatott mindenkit, hogy “ha valaki elmegy, akkor azt utolérik. A járványügyi szakemberek keresni fogják őt, és ha szükséges, akkor rendőri erőket is bevetnek. A járványügyi szabályok megsértése ugyanis akár a bűncselekmény kategóriáját is kimeríthetik”. Nagyszerű intézkedés, nagyon megnyugtató. Talán a legjobb az, ha mindjárt börtönbe is csukják, hogy ott fertőzön tovább, az már biztos, hogy börtönlakóként semmiféle kártérítést nem kaphat. Viszont a jó hír, hogy kevesebb egyéb vírussal találkozik, mint a magyar egészségügyi rendszerben, a kórházakban. Orbán üresen kongó stadionokat épít, ahol közpénzen havonta annyi pénzért lustálkodik meccsenként huszonkét ember a pályán, amennyit nem fizetnek ki Gyöngyöspatán egy tönkretett emberi életért...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése