2020. március 3., kedd

TOVÁBB HÍZÓ KÉPVISELŐI BUKSZA

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TÓTH ILONA
2020.03.02.


...Tillárom, haj! Örvendezett Marika, amikor kijött a boltból. Nagyon jól bevásárolt, a múlt hónapról spórolt 4 000 forintot. Ez volt a húspénze, de a sógorék disznót vágtak, és kapott Marika kóstolót belőle. Ki is tartott egy egész hónapig: hurka, kolbász, darabka karaj, töpörtyű, szalonna. Úri csomag. Élvezte is nagyon. Arra gondolt, milyen rendes az ő sógora, pontosan olyan, mint az állam. Jók vele.

Egy szava sem lehet, hiszen januárban megtoldották a nyugdíját havonta 3 500 forinttal. Meg is ígérte az Orbán Viktor, ha tovább dübörög a gazdaság meg a ménes a birtokon, akkor lesz pénz, akkor novemberben még kap visszamenőleg néhány forintocskát. Addig Marika szívesen kölcsönöz a magyar államnak, mert tudja, hogy nem ő él egyedül ebben az országban, és nem kell telhetetlennek lennie, jusson másnak is a jóból. Csak az a rohadt infláció kicsit bezavart, mert az idén még nem evett sajtot, arra nem futotta a bukszájából. Mégis csak a kenyéré, a liszté, a krumplié meg a zsíré az elsőbbség. Nem baj, kivárja a novembert, aztán teletömi magát sajttal. Pukkadásig. Még az is lehet, hogy elkészül addigra a stadionjuk a kukoricás helyén, és akkor ott rágcsálja a Trapistát, irigyelje őt mind a tizenkettő drukker.

Hát így. Marika boldog, otthon még megette a maradék kis sült karajt, és mert okos és kreatív nő, bírja a számítógépet is kezelni, böngészgetett a napi hírekben. A koronavírus egyelőre nem nagyon izgatta fel a fantáziáját, ráér majd akkor, amikor már bekopogott vagy alattomosan besuhant az országba ez a szörnyeteg, ki tudja. Legalább addigra felkészül a háziorvos is, és nem nyavalyog, hogy a Káslernek csak a pofája nagy, de nem csinál semmit.

Hanem, rálelt egy egészen friss hírre, el is olvasta háromszor. Biztosan jól látja-e. Bár tavaly csináltatott neki a lánya szemüveget, és az még az idén is elég jól működik. Csak néha homályos, amikor könnyes lesz a szeme: vagy a sírástól vagy a nevetéstől. Elolvasta a privatbankar.hu-n a nagy hírt. Előbb nevetett, csapkodta össze a tenyerét, aztán egy kicsit sírdogált. De nem sokáig, mert azt nagyon jól tudta, hogy nem érdemes és hiába. Betűzte: felemelik márciustól az országgyűlési képviselők fizetését. Jól van ez így, ha már az ő nyugdíját is meglökték, a rendőröknek, katonáknak, tanároknak, ápolóknak, meg fel sem tudja sorolni, kiknek még. Akkor a képviselőknek miért ne járna...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.