2020. április 25., szombat

700 MILLIÁRD FORINTOS KÍNAI HITELLEL ADÓSÍTOTTA EL MAGYARORSZÁGOT AZ ORBÁN-KORMÁNY

HÍRKLIKK
Szerző: FSP
2020.04.25.


Kettes számú Soros tervről beszélt pénteken reggel a miniszterelnök a Kossuth rádióban, bírálva a magyar származású amerikai milliárdost, amiért hitel felvételére biztatja az Európai Uniót. Ugyanezen a napon, alig két órával később, ugyanez a távirati iroda arról számolt be, hogy Varga Mihály aláírta a Budapest-Belgrád vasútvonallal kapcsolatos hitelfelvételről szóló szerződést. Utóbbi hírből kimaradt a kínai Eximbanktól felvett hitel összege, valamint az, hogy a vasútvonallal kapcsolatos iratokat tíz évre titkosították.

Pénteken reggel 9 óra 28 perckor a következő hírt adta ki az MTI: „A hét legfontosabb hírének nevezte Soros György írását a járvány gazdasági következményeinek kezeléséről Orbán Viktor pénteken, a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában. Ezt a 2-es számú Soros-tervnek nevezte. Soros szerint, arra van szükség, hogy az EU nagy kölcsönöket vegyen fel, amelyek alapösszegét nem is kellene visszafizetni, viszont lejárat nélküli kamatot kellene fizetni utánuk, amíg élünk, addig fizetünk. A kamatot szeretik ők nagyon, fogalmazott.”

Alig két órával később, 11 óra 11 perckor a következő szöveg jelent meg a távirati iroda honlapján: „Magyarország számára előnyös és biztonságos hitelszerződés született a Budapest-Belgrád vasútvonal létrehozására Magyarország és Kína között – tájékoztatta Varga Mihály az MTI-t pénteken, miután aláírta a beruházás elindulásához szükséges hitel-megállapodást.

A kínai Eximbankkal kötött megállapodás szerint, a beruházás 85 százalékát hitelből, a fennmaradó 15 százalékot saját forrásból, önrész biztosításával finanszírozza a magyar állam – emelte ki Varga Mihály. Mint mondta: a megállapodás pénzügyi feltételei a piacon jelenleg elérhető államadósság-finanszírozási lehetőségekkel összevetve is kedvezményesek. A pénzügyi tervezést és a kiszámíthatóságot erősíti, hogy a hitel fix kamatozású, így a piaci körülmények esetleges romlása esetén sem változnak a feltételek.”
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.