2020. április 28., kedd

AMIRŐL MÜLLER CECÍLIA HALLGAT: KOZMETIKÁZHATJÁK A KORONÁS ÁLDOZATI STATISZTIKÁT – ERRŐL VALLOTT EGY ELHUNYT ROKONA

HÍRKLIKK
Szerző: HARKAI PÉTER
2020.04.28.


Három napja sincs, hogy a mezőszilasi idősotthonban uralkodó áldatlan járványügyi állapotokról szóló cikkünket álhírként reklámozta a közpénzből köztévé híradója, máris itt a folytatás. Egy idősotthonban ápolt és április 14-én elhunyt fertőzött rokona beszélt arról, amiről hallgat a közmédia.

Cikkünk megjelenése után, egy szintén vidéki idősotthonban elhunyt ápolt rokona kereste meg szerkesztőségünket, mondván, már várta a lehetőséget, hogy elmondhassa a történetét. Eddig nem tudta rászánni magát, hogy elmesélhesse, milyen körülmények között darálta be a rendszer a vírusfertőzés után elhunyt édesapját, aki – állítása szerint – ráadásul a mai napig nem került be a kormány jegyezte operatív statisztikába, a koronavirus.gov.hu oldalára sem. Pedig az intézményt elért vírusfertőzött áldozatok közül elsőként hunyt el a beteg.

A név és a helyszín mellékes, az időpont és az állam apparátusi hozzáállása a lényeges a történetben. Főként, hogy mindez a járvány kezdeti szakaszában történt, amikor még tartott a kormányzati félrebeszéd a körülmények bagatellizásával...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.