2020. április 25., szombat

GYÁSZ: 76 ÉVESEN MEGHALT GYŐRFFY MIKLÓS

168 ÓRA
Szerző: BARNA L. NORBERT
2020.04.24.



Életének hetvenhetedik évében meghalt Dr. Győrffy Miklós, Táncsics Mihály-díjas újságíró, tanszékvezető, egyetemi oktató – erősítette meg a tragikus hírt Facebook-oldalán a Kodolányi János Egyetem.

A legendás rádiós, tévés halálhírét csütörtök este barátja és egykori kollégája, Fodor János osztotta meg. Mint írta:„ Káromkodnék egy kiadósat, ahogy ő szokott. És aztán nagy szünet. Mert piszkosul fáj.”

Meghalt az a szerkesztő, műsorvezető aki –persze csapatban – oly sokat tett, hogy rendszerváltozás legyen ebben az országban. Más kérdés, hogy milyen lett az, amiben persze tevékeny szerepet nem vállalt. Sőt.

Győrffy több mint harminc éven át a Magyar Rádió munkatársa volt, olyan műsorokban dolgozott, mint a Krónika, a 168 Óra, a Vasárnapi Újság, a Bagoly és a Gondolat-jel, a Magyar Televízió munkatársaként pedig olyan műsorokban volt látható, mint a Stúdió, a Hírháttér, a Napzárta, a Kincsestár vagy a Szólás szabadsága. Rendkívül művelt, felkészült szerkesztőként emlékeznek rá pályatársai, tanítványai,

"nyitottsága, állandó kíváncsisága és őszinte érdeklődése, meghatározó egyénisége generációkra hatott"...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.