2020. április 17., péntek

HA INTELLIGENS NÉP A MIENK, AKKOR MIÉRT KELL FOLYTON HÜLYÉNEK NÉZNI?

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: MOLNÁR BÁLINT
2020.04.17.



Jó estét! Valaki esetleg el tudná magyarázni nekem, nehéz felfogású diplomás kommunistának, hogy mi indokolja egy dobozgyár azonnali hatályú állami felügyelet alá vonását? Mármint azon kívül, hogy veszélyhelyzetben, egy korlátlan felhatalmazással bíró konszolidált önkényuralom bármit megtehet? Oligarcháéknak nem volt még papír csomagolóeszköz gyártásával foglalkozó cégük, vagy mi? Azért az meglehetősen büdösgyenge magyarázat, hogy az Orbán-holdudvar harácsolmányaihoz képest közepesen jelentéktelen dobozgyárnak kiemelt partnere a gyógyszeripar, és ezért kell egy államtitkárt a cégvezetők fejére ültetni, aki konkrétan BÁRMIT megtehet, ami egyébként kizárólag a társaság (Kartonpack Dobozipari Nyrt.) közgyűlési hatáskörébe tartozik. Leválthat, korlátozhat, megszüntethet, felülvizsgálhat, betekinthet. Szóval mi a köze a járványhelyzethez és a járványgörbe laposításához ennek az intézkedésnek? ITT a válasz. Hogy világos legyen: amikor Kovács Zoltánnak azon sír a szája és mártírkodik bele az éterbe, hogy nekik minden lépésüket, tervüket, intézkedésüket támadják és megpróbálják ellehetetleníteni, mert az egész világ lényegében azért teremtetett, hogy őket báncsa, akkor valójában arról van szó, hogy aki sunyi, aljas módon lopakodik és hátulról támad, azt normálisabb helyeken nem tüntetik ki, hanem undorodva fordulnak el tőle.

Amúgy a milliárdos disznószerelő (és kedves neje) vajon miért adta el a 18,33 százalékos tulajdonrészét a Tiborcz Istvánnal közös ingatlancégéből? Csak nem kezd halmozódni a veszteség a pereputty tíz év alatt hűvös halomba hordott cégbirodalmában? Annyira azért csak nincsenek elkeseredve az elvtársak, mint amennyire például azoknak a kisboltoknak a tulajdonosai, akik szabálysértési bírság fejében is vállalják mostanság, hogy kinyitnak. Akiknek fogyatkoznak a tartalékaik, és bevételek hiányában esélyük nincs átvészelni a járvány miatt elrendelt korlátozásokat. Pedig ők is önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ami ellehetetleníti a működésüket, és elvileg joggal várnák a mindenkit mindentől is megvédő forrón szeretett kormánytól, hogy valamilyen támogatással biztosítsa számukra, hogy túléljék ezt a rendkívüli időszakot. Anélkül, hogy el kellene bocsátaniuk a munka nélkül maradt alkalmazottaikat.

Szerintem ne álljanak fél lábon addig, ameddig a száguldó kórházellenőr, a nyugdíjasok védőszentje, a 36 ezer kórházi ágy és a 8000 lélegeztetőgép istenkirálya agyához kap. Nem fog. Ugyanúgy szarja le őket is, mint mindenki mást, akinek nemhogy boltja nincs, de már az állását is elveszítette. Meg azokat is, akiknek van cégük, de 50 százaléknál nagyobb mértékben voltak kénytelenek csökkenteni az alkalmazottaik munkaidejét, ezért kimaradtak a megmentésből. Ezeknek azt üzenik: nem célja a kormánynak, hogy faszságokra pénzt égessen el. Vagyis a kétharmaddal felkent és önmagát korlátlanul felhatalmazott kormány számára az önhibájukon kívül leállni kényszerült cégek és munkavállalóik támogatása pénzégetés.

Nem baj, mert miközben a munka nélkül maradt fideszes szavazó a három gyerekével otthon vegetál a lakótelepi lakásában, próbál nem belelógni boxeralsóban a digitális tanórákba, és fogalma sincs, hogy mennyi ideig lesz elég az a nem létező 10 millió forintos megtakarítás, amit Matolcsy neki tulajdonított, addig az elvtársak maguktól nem sajnálják a pénzégetést. Miközben egyéb elmaradott, hanyatló helyeken (Szlovéniában, Új-Zélandon, de még Bulgáriában is) parlamenti képviselők, kormánytagok mondanak le a fizetésük bizonyos százalékáról, itt a szolidaritás sajátos magyar módja hasít. Az önkormányzatok fizessenek, a bankok különadójának egy része megy a focira, az egyházak működésére szórják a milliárdokat, közben meg a Domokos László-féle fideszes állami csúcsvezetők 4 milliós fizetéssel a zsebben oktatnak a takarékoskodás és a spórlás anatómiájáról, és az összes többi is vígan rakja zsebre az áprilistól őt megillető 11,4 százalékos fizetésemelést. Így lett Kövér Lászlónak 18 850 forint híján 2 milliós nettó fizetése, és így marad fejenként 225 ezer forinttal több Gulyás, Rogán vagy Szijjártó zsebében. Akinek viszont nincs munkája, az annyit is ér. Nincs segély, nincs ingyenebéd, mindenki vessen magára és csókolgassa méltóságosék lábnyomait...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.