2020. április 5., vasárnap

HANGFELVÉTEL BIZONYÍTJA, CSAK A LEGSÚLYOSABB ESETEKBEN TESZTELNEK – ITT A FELVÉTEL

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.04.04.


A legújabb szabályzat szerint, a szűrővizsgálatra egyébként nincs lehetőség... De annak nem sok értelme van, hogy mindenkit szűrögessünk. Tudja?... Megfelelő panaszokkal csinálnak már csak teszteket, annak, aki bent fekszik a kórházban, lélegeztető gépen van, meg ilyen egyebek” – ezt a választ kapta a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), korábbi ÁNTSZ munkatársa egy telefonon kétségbeesetten hozzá forduló magyar állampolgárnak, aki napok óta próbálta már – hallhatóan jó okból – elérni, hogy leteszteljék az édesanyját. A hangfelvételt Hadházy Ákos hozta nyilvánosságra.

„A WHO egyértelmű ajánlása és nemzetközi példák ellenére, a kormány gyakorlatilag lemondott arról, hogy nagy számú tesztekkel próbálja kiszűrni a fertőzötteket az egészségesek közüll” – ezekkel a szavakkal tette közzé a felvételt a független országgyűlési képviselő a Facebookon.

A hangfelvételt készítő hölgy egy hete próbálja elérni, hogy édesanyjának koronavírus tesztet csináljanak. A harmadik naptól a beszélgetéseket rögzítette. A mentőszolgálat – joggal – a háziorvosához irányította, de az két napon keresztül nem volt elérhető („más forrásból tudom, hogy a háziorvosok élete sem egyszerű, ők is hiába kérik a teszteket a betegeiknek”)...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.