2020. április 27., hétfő

KARÁCSONY GERGELY JUTALMAT OSZTANA AZ IDŐSOTTHONOK DOLGOZÓINAK - AZ ÁPRILIS ELEJÉN EGY SAJTÓTÁJÉKOZTATÓN BEMONDOTT ÍGÉRETET MOST VÁLTANÁ BE A FŐPOLGÁRMESTER.

NÉPSZAVA 
Szerző: SZ. A. A.
2020.04.27.


A fővárosi önkormányzat átlagosan 100 ezer forint céljuttatást biztosít az idősellátó intézményekben dolgozóknak – jelentette be a koronavírus Pesti úti idősek otthonában történt berobbanásakor Karácsony Gergely főpolgármester egy online sajtótájékoztatón. A hónap elején elhangzott ígéret most ért írásbeli javaslattá, amit a Fővárosi Közgyűlés áprilisi virtuális ülésére terjesztett be a városvezető. 

Az idősotthonokban a járványhelyzet kapcsán azonnal megjelentek a többletfeladatok, köztük a lakók és hozzátartozók tájékoztatása, munkatársak ismereteinek frissítése, az extra beszerzése és legfőképpen az ellátottak napi többszöri megfigyelése, a szokásosnál több és sokrétűbb ápolási feladatok. Az otthonokban dolgozók áldozatos munkáját jutalommal kívánja elismerni a fővárosi önkormányzat. 

A jutalomban az idősotthonokban dolgozó 2166 munkatársnak a 75 százaléka részesül, 1621 fő. Ők átlagosan 100 ezer forint jutalmat kapnak, de nem mindenkinek jut ennyi. A jutalmazás mértékéről ugyanis az intézményvezetők döntenek a rendelkezésre álló keret erejéig...
ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.