2020. április 16., csütörtök

KÁSLER PARANCSÁRA, EMBERTELEN MÓDON KÜLDIK HAZA A KÓRHÁZI BETEGEKET

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.04.16.


Drámai helyzetek sora fordul elő, mert a kórházak – a miniszter döntése nyomán – kénytelenek kiüríteni az ágyakat, és a folyamatos ápolásra szoruló betegeket is hazaküldik. A portálunknak nyilatkozó Falus Ferenc azt mondja, hogy helyes lenne, ha az utcára tett betegek hozzátartozói beperelnék az államot, mert a beteg joga sérül! A volt tisztifőorvos felháborítónak tartja, hogy Kásler Miklós azért bocsájtott el kórházigazgatót, mert nem volt hajlandó a miniszter utasítását szolgai módon végrehajtani, és nem tette utcára a magatehetetlen ápoltakat. Az interjúban szó lesz még az idősotthonokban, a hadseregben és a börtönökben előforduló járványveszélyről is.

Sok magatehetetlen, súlyosan beteg embert küldenek haza a kórházakból, mert a járvány miatt szükség van az ágyakra. Önhöz is eljutnak ezek a hírek?

– A jelenlegi járványügyi helyzetben nem indokolt az ágyak tömeges felszabadítása! Főleg nem olyan áron, ha magatehetetlen betegeket küldenek haza. Ez a törekvés aránytalan, embertelen, továbbá akiket kilakoltatnak a kórházból, azok életét, egészségét kockáztatják – tehát vállalhatatlan. A terv fokozatos bevezetése indokolt lett volna, de nem így, hogy rögtönöznek, hanem időben megtervezik és elő is készítik. De nem ezt történik. Várom, hogy a hazai média részletesen beszámol a történtekről, az esetleges emberi tragédiákról. Helyesnek tartanám, ha az érintett családok beperelnék az államot, hogy a vészhelyzetre való hivatkozás, a járványhelyzet nem volt arányos az okozott egészségkárosodással és a rájuk szakadt – megoldhatatlan – ápolási feladattal...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.