2020. április 2., csütörtök

KEVESEBB HONVÁGY, TÖBB MAGÁNY

HATÁRÁTKELŐ
Szerző: Határátkelő
2020.04.02.


A digitális korszak egyik nagy előnye, hogy az ember gyakorlatilag akár folyamatosan kapcsolatban maradhat távol lévő szeretteivel. Csakhogy ennek komoly hátulütője is lehet, hiszen ugyan a honvágy enyhül, a magány viszont erősödhet.

Skype, Viber, Messenger, Instagram – és még hosszan sorolhatnánk azokat a felületeket, melyeken gyakorlatilag ingyen kommunikálhatunk távol élő szeretteinkkel.

Lehet virtuálisan akár együtt vacsorázni, megmutatni az új bútort, lemenni együtt sétálni és ha a nap bármely pillanatában eszünkbe jut egy fontos vagy teljesen jelentéktelen kérdés, téma, azt azonnal megbeszélni.

Mindez nagyon fontos a honvágy csökkentése szempontjából, ugyanakkor nem árt tudni, hogy határátkelőként bármilyen közel is maradunk virtuálisan a máshol élő családtagjainkhoz vagy barátainkhoz, azért a hiányérzet megmarad.

Ráadásul az esetleg enyhébb honvágy akár erősítheti is a magányosság érzését, hiszen mivel mindig elérhető a régi, ezért kevésbé leszünk nyitottak az újra, akár az is előfordulhat, hogy nehezebben építünk új kapcsolatokat, ami viszont rendkívül fontos lenne a beilleszkedésünk szempontjából...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.