2020. április 19., vasárnap

LEGYEN MINDENKI PÉNZÜGYMINISZTER!

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Róza néni
2020.04.18.


Miután ma is elkészültem a mindennapi olasz nyelvleckével (ezt még 12 évvel ezelőtt ígértem meg magamnak nyugdíjas éveimre, Cavinton helyett tudom ajánlani) és szót fogadva Domokos László ÁSZ-elnöknek, kineveztem magam a családom pénzügyminiszterének. Az lehet, hogy összetévesztettem a családi kasszát Magyarország idei költségvetésével, de hát édes istenem, előfordul ez magasabb szinteken is kishazánkban. 

És hát látva, hogy úgy állnak a számok, ahogy… eldöntöttem, hogy készítek egy túlélő csomagot, gazdaságélénkítő csomag helyett. Ez utóbbiból már talán több is van, mivel felgyűrt ingujjal fáradozik Orbán Viktor. Ezen is. És az ő szeretett Matolcsy Rómeója is. Jójó, tudom, hogy Rómeó nem Viktorba szerelmes, meg azt úgyis hamarosan törvény is tilthatja.

Noha tudom, hogy nem mindenki (vagy igen?) tölti az idejét a karanténban azzal, hogy a költségvetés számaival sakkozgasson, most mégis kérem azokat, akik unatkozós idejükben ilyen perverzitásra adnák a fejüket, hogy segítsenek nekem összerakni ezt a túlélő csomagot. Játsszunk pénzügyminiszterest, papás-mamás helyett.

Ehhez első körben megpróbálom bemutatni egy áttekinthető formában, fő címenkénti részletezésben a 2020. évre tervezett bevételeinket és kiadásainkat. Csak hogy képben legyünk, hogy miből élünk idén. Íme Magyarország 2020. évi költségvetése rövidebben, mint a törvényben, a részletek kibontása nélkül. Noha tudjuk, hogy az ördög a részletekben rejlik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.