2020. április 8., szerda

MAGYARORSZÁG MOST DIKTATÚRA

HÍRKLIKK
Szerző: Hírklikk
2020.04.08.


Európának most bizonyítania kell: három kihívásra kell válaszolnia, és ebből derül majd ki, hogyan kerül ki a mai Európa a jelen válságból – írta a Tagesspiegel-ben megjelent írásában Timothy Garton Ash történész, aki szerint a válság erősítheti Európát, de csak akkor, ha Németország azt teszi, amit kell. A három teszt egyike Orbán Viktor és a pártja, s döntő, hogy megfelelően fellép-e ellene az Európai Néppárt. Ebben Angela Merkelnek kell kulcsszerepet játszania.

Az Orbán-teszt

Az első teszt az, hogy egy diktatúra lehet-e az Európai Unió tagja. Orbán Viktor és pártja, a Fidesz már a válság előtt annyira aláásta az országban a demokráciát, hogy nem nyerhetett volna felvételt az unióba. Most Orbán – a járvány ürügyén hozott felhatalmazási törvénnyel – tovább növelte hatalmát, és korlátlan ideig rendeleti úton kormányozhat. Ez alatt az idő alatt Magyarország diktatúra. És az Európai Unió tagja.

Az EU rendelkezésére álló szankciók lassúak és bonyolultak. Van azonban egy szervezet, amely most döntően tud cselekedni, és ezt meg is kell tennie: az Európai Néppárt (EPP), amelynek a Fidesz még mindig tagja.

Az EPP-nek a Fideszt rég ki kellett volna zárni. Ehelyett megbékélési politikát folytatott. „Ha az EPP most nem dobja ki a magyar diktátor pártját, elveszíti a megmaradt hitelessége utolsó cseppjét is. Amikor az EPP politikusai szép beszédeket mondanak a demokráciáról, jogállamiságról és európai értékekről, akkor a fiatal európai polgárok joggal nevezik őket képmutatóknak”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.