2020. április 16., csütörtök

MEGDÖBBENTŐ, HOGY A MAGYARSÁGÁRA OLY BÜSZKE ORBÁN ÉHEZNI HAGYJA HONFITÁRSAIT

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.04.16.


„Magyarországon gazdasági válság és társadalmi katasztrófa van kibontakozóban” – fogalmaz 15 közgazdász, bírálva az Orbán-kormány gazdaságmentő programját. Megállapítják, hogy a nagy felhajtással beharangozott csomag a gazdasági válság kezelésére elégtelen, a társadalmi katasztrófával pedig még említés szinten sem foglalkozik. A közgazdászok véleményéhez már sokan csatlakoztak. Az „alapító atyák” között a nem szakmabeli közvélemény Bod Péter Ákos, Felcsuti Péter, Chikán Attila, Király Júlia, és Mellár Tamás nevét ismeri a leginkább. A Bankszövetség korábbi elnöke, Felcsuti Péter, portálunknak arról nyilatkozott, hogy az éhezőket, nélkülözőket miért kell segíteni.

Napok óta bővül a kormány válságkezelését elégtelennek tartó közgazdászok listája. Emiatt a kormány valamivel nyitottabb már az önök javaslataira?

Ha csak azt nem tekintjük reagálásnak, hogy az eredeti – a kormány intézkedéseit bíráló – szöveg szerzőit a kormánypárti orgánumok azonnal megtámadták. Az írások mindennek elmondanak bennünket, csak rendes embernek nem.
Pedig az aláírók között akad olyan, aki a Fidesz miniszterelnök-jelöltje, vagy minisztere volt, és persze akad olyan, mint Ön is, aki régóta opponálja a kormányt.

Valóban nincs könnyű dolga a kormánypárti sajtónak, mert egy kalap alá kellett venni Bod Péter Ákost, és Chikán Attilát, akik egykor a Fidesz támogatói voltak, de mára Orbán politikájának ismeretében, a kormány bírálói közé zárkóztak fel. S persze ott vagyunk mi, néhányan, akik már korábban sem rokonszenveztünk ezzel a rezsimmel. De a kormánypropaganda végül megoldja a feladatot, minden hozzánk csatlakozó közgazdászról kiderítette, hogy miért nem rendes ember. Annyit elárulhatok, hogy a társaság egyik fele azért nem rendes, mert van rajta sapka, a másik pedig azért nem, mert nincs rajta...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.