2020. április 1., szerda

MESSINEK HETVEN SZÁZALÉKKAL CSÖKKENT A FIZETÉSE – ÉS A MAGYAROKÉ?

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.03.01.


A nagy futballklubok is megérzik a koronavírus okozta válságot. Elmaradnak a mérkőzések, mert az eddig tehetős és ily módon bőkezűnek mutatkozó szponzorok is meggyengültek. Válságkezelés lépett életbe a világ talán legjobb labdarúgócsapatánál, a Barcelonánál is. Lionel Messinek például hetven százalékkal csökkent a fizetése.

Bár a csökkenés jelentős, az argentin csatárnak azért így sem kell aggódnia. Messi eddig hetente 550 ezer eurót keresett a futballal, ami magyar pénzre átszámítva, mintegy 200 millió forint. Ez a pénz lett kevesebb most néhány hónapos átmeneti időre, így Messi a közeli hónapokban kénytelen lesz heti 60 millió forintos gázsival beérni.

Nemcsak őt, a csapat többi játékosát is érinti a fizetések mérséklése. A hírek szerint, a csökkentés ily drasztikus mértékét a játékosok ajánlották a klub vezetésének, mégpedig azért, hogy a náluk nagyságrendekkel kevesebbet kereső egyéb alkalmazottak – masszőrök, szertárosok, takarítók, stb. – ne, vagy csak igen kis mértékben érezzék meg a válságot...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.