2020. április 19., vasárnap

MIT KELL TUDNIUK AZ IDÉN ÉRETTSÉGIZŐKNEK?

A TASZ JELENTI
Szerző: TASZ
2020.04.18.


Mit kell tudniuk a diákoknak és a tanároknak az idei érettségiről? Milyen szabályok változtak és mit tehetnek, ha nem akarják magukat kitenni a koronavírus fertőzés veszélyének? Minden, amit tudni érdemes, a kisokosunkban.

Ez a tájékoztató 2020. április 18-án frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenéskor hatályosak voltak, de a szabályozás azóta meg is változhatott. 
Anyagainkat folyamatosan frissítjük.

AZ ÉRETTSÉGI MENETRENDJE

MIKOR LESZNEK IDÉN AZ ÉRETTSÉGIK?

Az írásbeli érettségi vizsgákat 2020. május 4. és 2020. május 21. között kell lebonyolítani. Az egyes vizsgák időpontjai itt olvashatók. Az érettségit át lehet tolni őszre is (ennek szabályait ld. lejjebb), de az őszi vizsgaidőszak pontos idejét még nem árulták el. Lehetséges, hogy ez a rendes őszi érettségi időszakban lesz (október-novemberben), de az is lehet, hogy korábban szervezik majd meg.

Az emelt szintű szóbelik – amit egyáltalán megtartanak – június 4. és 9. között lesznek.

A középszintű szóbelik június 11–13-án, vagy 15–16-án lesznek.

Honnan tudom meg, hogy mikor és hol lesznek az érettségi vizsgáim?

Mind a közép-, mind az emelt szintű érettségi vizsgák időpontjairól, valamint a vizsgák helyszínéről a fogadó intézmény fog értesíteni minden vizsgázót. A kapcsolatfelvételhez a kétszintű érettségi vizsga adminisztrációs rendszerében tárolt adatokat fogják felhasználni, és alapvetően elektronikus úton (emailben) küldenek majd tájékoztatást – senki ne várjon hivatalos, postai levélre! Az egyes vizsgák időpontjai itt is elolvashatók.
Mikor lesznek meg az eredmények?

A dolgozatokat május 22. és 26 között javítják ki, a betekintés pedig május 28–29-én lesz.

A vizsgadolgozat értékelésére a szokott rend szerint lehet észrevételt tenni, amit június 2-án 16:00 óráig lehet benyújtani. Arról, hogy hogyan lehet az érettségi eredményét megtámadni, itt részletes útmutatóban írtunk.

A LEGFONTOSABB MEGVÁLTOZOTT SZABÁLYOK
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.