2020. április 1., szerda

ORBÁN DIKTATÚRÁJA MOST HATÁLYTALANÍTJA AZ ÖNKORMÁNYZATI VÁLASZTÁS EREDMÉNYÉT – FRISSÍTVE!

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.01.


A legutóbbi önkormányzati választáson Orbán egyértelműen vereséget szenvedett. Elveszítette Budapestet és az intelligens nagyvárosokat, hatalma jelentősen visszaszorult országosan, ami egyesek számára – tévesen – még a következő parlamenti választási vereségét is előrejelezte. Ilyen ugyanis nem lesz, mert Orbán úgy változtatja a feltételeket, hogy a csaló választások eredménye minden esetben az ő kétharmados többségét biztosítsa. Ennek amúgy sincs nagy jelentősége, mert a rendkívüli felhatalmazással megteremtett nyílt diktatúra a járvány elmúltával sem múlik el. Ettől csaló választás még lesz.

Viszont a nyílt diktatúra hatékonyságát korlátozzák a még megmaradt önkormányzati jogok és az ellenzéki polgármesterek helyi hatalma. Ráadásul a zsenik úgy alkották meg a rendkívüli felhatalmazást, hogy az véletlenül rendkívüli felhatalmazást adott bizonyos mértékig a helyi – így az ellenzéki – polgármestereknek is. A “kormány” léhűtő, korrupt orvvadász, álkeresztény élősködője, a csaló, tolvaj Semjén Zsolt kapta feladatul, hogy nyújtson be egy “saláta” törvényjavaslatot, amelyben elbújtatva megszüntetik a helyi polgármesterek intézkedési jogát, és minden fontos kérdésben az Orbán csicskásaiból álló helyi “védelmi bizottság” dönt.

Ez már kezd a katonai diktatúrákra is hasonlítani, mert Orbán parancsuralmi rendszerének az ad nyomatékot, hogy civil intézmények élére is katonai parancsnokokat neveznek ki, és valóságos hadiállapotot teremtenek az országban. Az egészségügyi kérdésből karhatalmi, rendvédelmi és katonai kérdést csináltak, amelyre a járvány szempontjából semmi szükség, viszont a rendszer diktatórikus rendszerét nem csupán kifejezi, hanem erősíti, és megfélemlíti az országot. Amellett, hogy a “kemény és határozott” intézkedések hamis látszatát kelti, miközben hozzá nem értő katonák alá rendelik a szakmai intézményeket, ezzel veszélyeztetik azok normális működését.

Mostantól az önkormányzati választáson győzelmet aratott polgármesterek kezéből kiveszik a tényleges hatalmat és katonák, valamint pártkatonák alá rendelik őket. Orbán katonákat és pártkatonákat rendel a törvényes népképviselet fölé, ezzel gyakorlatilag kiiktatja a legutóbbi önkormányzati választás eredményét és a totális diktatúra útjában álló önkormányzatokat, polgármestereket. Ahogy a “rémhírterjesztéssel” kapcsolatban is a nyílt diktatúra mondja meg, mi a valós tény és mi a hamis tény, mi jelent rémhírterjesztést a rezsim intézkedéseinek bírálata során, így a védelmi bizottságok döntési körébe és felügyeleti joga alá helyezett ügyeket is ők határozzák meg. Bárminek lehet kapcsolatot találni a “járvány elleni védekezéssel”. Ez egyébként olyan, mintha Trump megszüntetné az egyes amerikai államok polgármestereinek és kormányzóinak hatásköreit. Abszurdum...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.