2020. április 10., péntek

ORBÁN A MÁS FARKÁVAL VERI A CSALÁNT

HÍRKLIKK
Szerző: FÖLD S. PÉTER
2020.04.10.


Nem rendelt el kijárási tilalmat a miniszterelnök, csak az eddigi korlátozásokat hosszabbította meg. Arra kért mindenkit, hogy aki csak teheti, maradjon otthon, mert nagyon aggódik mindenkiért, ugyanakkor húsvét hétfő estig a települések polgármestereinek négy napra különleges jogosítványokat adományozott: ez idő alatt szabadon, helyi szinten eldönthetik, hogy lezárják-e a városukat, falujukat az „idegenek” elől.

Mert az tényleg nem volna jó, ha a húsvétkor megszaporodó rokoni és baráti látogatások tovább terjesztenék a vírust, növelnék a megbetegedések és a halálozások számát. A miniszterelnök ennél kevésbé csak azt szeretné, ha az emberek nem szeretnék, és neki tulajdonítanák, hogy idén nem találkozhatnak az ünnepen a szeretteikkel.

Orbán más farkával veri a csalánt, pedig, emlékszünk, mekkora balhét rendezett a parlamentben és mindenütt másutt, hogy neki határozatlan (értsd: korlátlan) időre kell a rendkívüli felhatalmazás, mert csak így tud tenni az ő népéért, így tudja megvédeni a lakosságot a fenyegető veszélytől.

Most tehát átdobta a polgármestereknek a labdát, hadd pattogjon az ő térfelükön, csináljanak vele, amit tudnak. Zárják le ők a falvakat, a városokat, legyenek ők a rosszfiúk, akik miatt a családok szét lesznek szakítva húsvétkor. Orbán – szokás szerint – mossa kezeit (fertőtlenítővel is, mert neki és családjának biztosan jutott ebből a nemzeti hiánycikkből), ő jót akart, és csak annyit mondott, hogy mindenki vigyázzon magára...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.