2020. április 10., péntek

ORDIBÁLÓ HŐS

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: LÁZÁR GERGŐ
2020.04.10.



Orbán Viktor a magyar nép hőse. Orbán Viktor kórházat látogat, Orbán Viktor személyesen nézi meg, hogy vannak a koronavírusos betegek. Éjt nappallá téve dolgozik, mit sem törődve az egészségével. Hihetetlen ez az ember, gondolja a Fidesz szavazóbázisa. Őket nem érdekli a valóság, nem érdeklik az omladozó kórházak, sem az, hogy míg a miniszterek elnökének a legmodernebb szájmaszk és védőruha jár egy 2 perces látogatásra, addig az ott dolgozóknak csak papírmaszk és műtős köpeny jut. A pórnépet ez nem érdekli, hiszen Orbán Viktor jelen állás szerint megvéd mindannyiunkat, mint oly sokszor tette a múltban is. Megvédett a migránsoktól és megvédett Brüsszeltől. Megsarcolta a bankokat és a multikat, de emellett még arra is volt ereje, hogy megvédje a gazdasági eredményeinket. A rezsicsökkentésről már nem is beszélve.

Orbán ezeket mind a két kezével érte el, megharcolva mindannyiunkért. A fanatikus Orbán-hívők imádkoznak érte és dicsőítik a médiában, ami valószínűleg többnyire nem trollkodás, vagy fizetett szavazók közreműködésének eredménye. Ezek az emberek már Kádár és talán Rákosi idején is éljenezték a vezetőt és Isten segedelmét kérték azért, hogy óvja őt meg nekünk. Orbán nem egy miniszterelnök sok ember számára, hanem a két lábon járó Jézus Krisztus, aki ott és akkor segít, ahol csak tud. A rajongótábora úgy hiszi, hogy ő komolyabb munkát végez most a járvány idején is, mint az orvosok és nővérek bármikor. Úgy hiszik azzal, hogy ellátogat a betegekhez, megmutatja, hogy ő is emberből van és törődik a népével.

Meg a nagy lófaszt törődik ő bárkivel is. Vajon ezek az emberek mikor ébrednek fel és veszik észre a valóságot? Vajon ezek az emberek, akik gyermekeik és unokáik jövőjét teszik azzal tönkre, hogy vakon szavaznak meg négyévente egy diktátort, mikor fogják fel tetteik következményeit? Az nem mentség, hogy nem tájékozódtak, vagy nem fogták fel a döntéseik következményeit, mint ahogy az sem mentség, ha egy adózó nem volt tisztában a kötelességeivel, a büntetés úgy is jár neki. Mindannyian felelősek vagyunk egy ország lakosaiért és ez a felelősség – úgy látom – sokaknak egyszerűen túl sok. Életkoruk ellenére – nyugodtan lehet szidni, de elég csak megnézni Orbán Facebook-rajongóinak átlagéletkorát – sem nőttek fel ahhoz eléggé, hogy felelős döntéseket tudjanak hozni.

Aki szerint az, amit Orbán művel járvány elleni védekezés címszó alatt elfogadható, sőt kiváló munka, jobb lenne, ha inkább csöndben maradna. Az, amit ez az ember művel a Facebookon a veszélyhelyzet kihirdetése óta nem más, mint saját maga tömjénezése, amelyet a rajongótábora kétpofára zabál. Az égvilágon semmi szükség nem lenne arra, hogy személyesen – természetesen a kamerák kereszttüzében – megjelenjen bármely egészségügyi intézményben. Bőven elég lenne az, ha szakembereket bízna meg a dolgok irányításával. Ha jutna az egészségügyi dolgozóknak professzionális maszk, mert a sebészmaszk nem ilyen, mint ahogy nem számít valódi védőfelszerelésnek a műtős köpeny sem, amelyet kénytelenek most a járvány kellős közepén is hordani a kórházi dolgozók...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.