2020. április 2., csütörtök

ORBÁN ÚJABB FOGÁST VETT, PÁVATÁNCOL EGYET, ÉS MINDEN ÚGY MARAD, EZ A TAKTIKA

AMERIKAI NÉPSZAVA ONLINE
Szerző: Amerikai Népszava
2020.04.02.


A cinizmus netovábbja, hogy a dekázó Varga “igazságügyi” minisztériuma csatlakozni akart a név nélkül Magyarországot kritizáló nyilatkozathoz, mert mint írták, “teljesen egyetértünk a tizenhárom tagállam által tegnap közzétett nyilatkozattal, miszerint ebben a kihívásokkal teli időszakban is fenn kell tartanunk és meg kell védenünk a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok értékeit”. Varga minisztériuma azon sajnálkozott, hogy “a nyilatkozatot nem nyitották meg valamennyi tagállam előtt csatlakozásra. Ezek az értékek, amelyeken az Európai Unió alapul, közös értékeink. Ne ellentétek szítására használjuk azokat, különösen olyan időkben, amikor az Európai Uniónak egységre és a szolidaritásra van a legnagyobb szüksége”.

Ez utóbbi mondat, ami az “egységről és a szolidaritásról” szólt, már a világjárvány enyhítésére kilátásba helyezett uniós pénzeket jelenti, hogy azokra Orbán diktatúrája ugyanúgy igényt tart, mint a civilizált demokratikus országok. Ha meg akarnák különböztetni, hogy fasiszta diktatúrákat a jogállami EU nem támogat, az nem más lenne részükről, mint az európai egység és szolidaritás ellen indított támadás. A képmutatás csúcsa, hogy Orbán diktatúrája “közös értéknek” nevezi a jogállamiságot, amit eddig leplezve, mostantól már nyíltan is felszámoltak, egyébként pedig a kommunikációban és a propagandában is rendszeresen elutasítanak és gyaláznak. A dekázó Varga például az osztrák televíziónak is azt mondta, hogy ő állandó harcot folytat a “liberális mainstream” ellen, csakhogy a a “liberális mainstream” nem más, mint azoknak a “közös értékeknek” a képviselete, amelyeket az Orbán-rezsim lábbal tapos.

Orbán Viktor miatt a magyaroknak szégyellniük kell, hogy magyarok, mert az ország Európa szégyene. Különösen, hogy egy világjárvány okozta felfordulást használnak fel arra, hogy az európai demokratikus értékeket felszámolják egy uniós országban, és ezzel mintát adjanak az európai szélsőjobboldalnak, amellyel támadják és rombolják az Európai Uniót. Tizenhárom nyugat-európai ország kormánya (Belgium, Dánia, Finnország, Franciaország, Németország, Görögország, Írország, Olaszország, Luxemburg, Hollandia, Portugália, Spanyolország és Svédország) adott ki közös nyilatkozatot arról, hogy elfogadhatatlan az, hogy „egyes elfogadott vészhelyzeti intézkedések a jogállamiság, a demokrácia és az alapvető jogok alapelveinek megsértésének veszélyét hordozzák”. Rendkívül finom megfogalmazás, de a diplomácia nyelvén, amit Orbán bűnszervezete nem ismer, de legalábbis nem használ, rendkívül erőteljes állásfoglalás Magyarországgal szemben.

Orbán azonban ért ebből, pontosan tudja, hogy most hátra kell lépnie egyet, amíg megnyugszanak a kedélyek, nem szabad feszíteni a húrt, hanem mindenkit meg kell nyugtatni, le kell szerelni. Majd ha már senki nem ezzel foglalkozik, akkor mindent így lehet hagyni és konszolidálni. Ha ezt is lenyelték, utána lehet mintaként ajánlani, és gyalázni azokat az “európai értékeket”, amelyeket most Varga minisztériuma is erőteljesen támogat, miközben ők készítették az ezzel ellentétes törvényjavaslatot. Az a tény, hogy az önkormányzati választás eredményét felszámoló törvényjavaslatot, miszerint a megválasztott testületek és a polgármesterek kezéből kiveszik a döntés jogát, és őket Orbán pártkatonái, és szó szerint egy katonai bizottság gyámsága alá helyezik, már az európai tiltakozásokra adott válasz: várniuk kell, most nem lehet ezt megcsinálni, majd később. Amikor a felhatalmazási törvényt már lenyelték
...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.