2020. április 1., szerda

TÁMADT EGY SANDA GYANÚM

KANADAI MAGYAR HÍRLAP ONLINE
Szerző: ILLE ISTVÁN
2020.04.01.


Az ugye, nyilván való, hogy az ország gazdaságának jelentős részén a fideszes oligarchák, sógor, koma és egykori iskolatárs uralkodnak, ők birtokolnak termelő üzemeket, feldolgozóipart, mezőgazdasági területeket, állattenyésztést, erőművet és sok más mindent.

Én ezt eddig a gátlástalan gazdagodási vágynak, az ősi paraszti éhségnek, a kapariságnak tudtam be, de most, hogy elkezdődött a komisszárok ideje, és az álságos gazdasági támogatás – ami nem más, mint trükkös tulajdonszerzés – országos kiterjesztése, úgy vélem, mindez csak egy felettébb rafinált terv része.

Mert mi van akkor, ha 2022-ben valami csoda folytán megbukik ez a hazardirozó, gátlástalan rablóbanda, és hatalomváltás történik? Mindegy, hogy ki/mi kerül a hatalomba, az ország gazdasága a fidesznyikek kezében marad. Egy Csányit, egy Mészárost, egy Tiborczot és a többi potentátot nem lehet csak úgy megfosztani még a kastélyuk kapuja mellett álló kukásedénytől sem – mindezt a szent magántulajdon szabadsága nevében – nemhogy államosítani iszonyú mennyiségű tőkeelemeit! Persze, lehet kisajátítani, einstandolni, elkobozni, csak az olyasmi nem demokratikus megoldás...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.