2020. április 4., szombat

TGM: ORBÁN JUNTA-VEZÉRKÉNT AKARJA MUTATNI MAGÁT

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.04.04.


„Megtörtént velünk, amitől a rendszerváltás óta sokan féltek, hogy a pluralisztikus, jogállami fejlődés megáll, a visszájára fordul, és olyan állapotba kerülünk, amikor nincs alkotmányos védelme, törvényi garanciája az egyéni szabadságjogoknak. Ez megtörtént. Ebben élünk most.” Így nyilatkozott a Hírklikknek Tamás Gáspár Miklós, filozófus. Azt mondta: ma Magyarországon alkotmányon kívüli állapot van, a világ demokratikusabb fele megvetéssel és undorral gondol arra, ami Magyarországon történik – és Orbán Viktorra.

Önt idézem. Három évvel ezelőtt azt nyilatkozta a bevándorlókkal kapcsolatos nemzeti konzultációról, hogy az elmebajt az Orbán-kormány teszi járvánnyá. Most járvány van, elmebajjal együtt?

– Hagyjuk ezt… Járvány van, és a legfontosabb tény, hogy mindannyiunknak védekezni kell, viselkedni, fegyelmezetten védekezni. És igen: szükség lenne önfegyelemre, összetartásra – ezekről a kormánypárt is beszél –, ugyanakkor ez a kormánypárt a különféle intézkedéseivel, gesztusaival saját maga akadályozza, hogy az emberek hajlandóak legyenek bizonyos fokig eltekinteni a politikai ellentétektől, és a veszélyben összefogni. Ennek pedig a legnagyobb akadálya – mint mindig – maga Orbán Viktor...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.