2020. április 24., péntek

TGM: A SÖTÉTSÉG

HVG360
Szerző: TAMÁS GÁSPÁR MIKLÓS
2020.04.23.


Mi történik Magyarországon? Nem tudja senki.

Az orvosoknak, egészségügyi és járványügyi szakembereknek – a járvány kellős közepén – tilos nyilatkozniuk. Az alkotmányos korlátainak nagy részétől megszabadult kormányzat állításai (amelyek helytálló voltáról nem lehet meggyőződni) ellentétben állnak a kiszivárgó értesülésekkel (amelyek helytálló voltáról szintén nem lehet meggyőződni).

A külügyminiszter szerint az országba sok tízmillió maszk, kesztyű, védőfölszerelés, sok ezer lélegeztetőgép érkezett. Az orvosi és ápolószemélyzet, a szociális munkások, a betegek hozzátartozói kétségbeesetten sikoltoznak, hogy nem kapnak elég maszkot, védőöltözetet. Hol vannak a maszkok? Képtelen szétosztani őket az államapparátus? Miért nem lehet alacsony, szabott áron maszkot és kesztyűt kapni mindenütt? Mi történik itt?

Nem tudja senki.

A vezetés – azért használjuk ezt a bizonytalan szót, mert a hivatalos, törvényes értelemben vett kormány mintha nem is léteznék, az egészségügy minisztériumi irányítása például megszűnt: a vezetés nem más, mint Orbán Viktornak és bizalmasainak változó összetételű, részben ismeretlen köre, mindenekelőtt maga az országvezető személyesen – érthetetlen okokból vonakodik tesztelni és szűrni (azaz megállapítani, hogy kit fertőzött meg a koronavírus), ami nélkül a korlátozó intézkedéseknek nincs sok értelmük, ami nélkül a megelőzés, kezelés, gyógyítás tervezése lehetetlen.

Ki beteg? Ki nem?

Miért nem tesztelnek?

Nem tudja senki...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.