2020. április 14., kedd

VALAMI NEM STIMMEL, VALAMI NAGYON NEM STIMMEL...

HÍRKLIKK
Szerző: PETSCHNIG MÁRIA ZITA
2020.04.14.


...Azt kizárhatjuk, hogy „ott fönt” nem látják a kialakult helyzetet, hogy többszázezer ember egzisztenciája roppan meg a munka elvesztésével, és mert nincsenek tartalékaik. Parragh László – Orbán Viktor magyar hangja az ATV-ben – elszólása után azt kell mondanunk, hogy nem akarják látni, nem akarnak tudomást venni róla. Miért?

Valószínű, mert Orbán Viktor ezt adta ki. Orbán el kezdte védeni a költségvetés hitelfelvételét akkor, amikor az Európai Bizottság megengedte a lazítást. De ő láthatóan nem akar lazítani egyfelől, mert valószínűsíthetően akkor 2021-2022-ben, a választások előtt szigorítania kellene. Másfelől a megemelkedett államadósság finanszírozásába minden bizonnyal a külföldet is be kellene vonnia. Ő pedig magyar megoldást akar – mint ahogy ezt meg is mondta. Azaz nem akar további külföldi függést a nyakába venni - ettől mindig is szenvedett -, mert az ellenőrzését, korlátozását jelenthetné. Vagyis abból, ami ma látszik, amilyen költségvetési döntéseket a pandémia ideje alatt is hozott, az olvasható ki, hogy Orbán nem az országot, az országlakókat védi, hanem a saját és elvbarátai pozícióját.

Hatalmának megtartása érdekében milliók életét teszi kockára, amikor a „munka alapú társadalom” fedőnevére hivatkozva a legnagyobb szigorral fogja vissza a költségvetést, megtagadva mindazok megsegítését, akik a világjárvány okán padlóra kerültek.


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.