2020. május 13., szerda

3,5 MILLIÁRDOS HIÁNY, LEMONDÁSOK A TENISZSZÖVETSÉGBEN

INDEX
Szerző: ÁGHASSI ATTILA
2020.05.13.


3,53 milliárd forintot igényelt a sportért felelős államtitkárságtól még áprilisban a Magyar Tenisz Szövetség (MTSZ) elnöke, Szűcs Lajos, derült ki abból a levélből, ami eljutott az Index szerkesztőségéhez.

Kérem tisztelettel, hogy járjon el annak érdekében, hogy a pénzügyi konszolidáció összege a lehető legrövidebb időn belül a szövetség rendelkezésére állhasson, különös tekintettel arra, hogy már a havi bérek fizetésekre sincs elegendő forrás"

– így zárta a Szabó Tünde államtitkárnak küldött levelet Szűcs.

Az MTSZ elnöke úgy indokolt, hogy a belső konfliktus miatt a szponzori bevételek visszaestek, a magyar-ukrán Davis Kupa-meccset a szövetség állami szerepvállalás nélkül rendezte, ennek összege 279 millió forint volt. A szállítói tartozásaik egymilliárd feletti összeget tesznek ki. Az egyéb szállítói tartozások is 150 milliós terhet jelentenek. Egyik tételt sem részletezték, mi kerülhetett ennyibe.

Magyarország az előző években ATP- és WTA-tornákat is rendezett - igaz a két legjobb játékos, Fucsovics Márton és Babos Tímea ezektől távol maradt legutóbb -, idén áprilisban itt lett volna a Federation Kupa döntője is, ami a koronavírus-járvány miatt elmaradt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.