2020. május 22., péntek

A KORMÁNY EGYETLEN KRITIKUS CIKK MIATT IS LEKAPCSOLHAT PORTÁLOKAT

HÍRKLIKK
Szerző: KARDOS ERNŐ
2020.05.22.


Kétélű fegyver a kiberbűnözők elleni törvény! – nyilatkozza Frész Ferenc. A számítógépes szakember szerint, egyrészt a szolgálatok képesek megakadályozni, hogy a magyarok megtakarításait lerabolják, vagy a készülő magyar koronavírus oltóanyag titkait megőrizzék. Viszont a törvény arra is alkalmas, hogy a kormány a neki nem tetsző online tartalmakat – akár egyetlen kritikus cikk miatt – a szolgálatok segítségével lekapcsolja. A kibertámadások száma a világban egy év alatt háromszázezer százalékra nőtt! A Hírklikknek nyilatkozó Frész Ferenc, a Cyber Services Zrt. alapító-vezérigazgatója elmondta, a cég kibervédelmi képességfejlesztést végez Hongkongtól az Egyesült Államokig.

Megkapta a felhatalmazást a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat arra, hogy gyakorlatilag mindent megtudhasson a magyar állampolgárról. Ez tényleg szükséges ahhoz, hogy a hazai kibervédelem biztonságos legyen?

– Természetesen a nemzetbiztonsági szolgálatok nem arra kaptak felhatalmazást, hogy valamennyi állampolgár személyes adatát számon tartsák, és azzal visszaéljenek. Kétségtelen, közvetve erre is van módjuk a szolgálatoknak, de alapvetően az ország kibervédelmének megerősítése az elfogadott törvény feladata. Ez a kormányzati munka, az állami és önkormányzati számítógépes hálózat védelme, közel egy évtizede elkezdődött, 2015-ben pedig a Belügyminisztériumon belül megalakult a Nemzeti Kibervédelmi Intézet...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.