2020. május 23., szombat

A MÉSZÁROS CSALÁD 232 MILLIÓÉRT MEGTERVEZTE, MOST A KIVITELEZŐJÉT KERESIK A FELCSÚTI ISKOLÁNAK

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: KATUS ESZTER
2020.05.23.


Azt nem tudni, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás, de az Orbán Viktor miniszterelnök falujába tervezett új iskolának csak a tervei több százmillió forintba kerültek. A tervező a Fejér Tervező és Mérnökiroda Kft. volt, amelynek tulajdonosa a Mészáros Lőrinc gyerekeinek tulajdonában lévő Fejér-B.Á.L. Zrt. Most június végéig várják az ajánlatokat az építésre.

Június végi határidővel, nyílt eljárás keretében keresi a felcsúti Endresz György Általános Iskola kivitelezőit a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. – derült ki az uniós közbeszerzési értesítőből. A projekt keretében egy teljes mértékben akadálymentes, többszintes, 16 tantermes általános iskola épül, a szükséges kiszolgálóhelyiségekkel együtt.

Arról nem tesznek említést, hogy mennyibe fog kerülni a beruházás.

Az alsó szintre 6 tantermet és szertárakat, tanári szobát (öltözővel, vizesblokkal), igazgatói és igazgatóhelyettesi szobákat, előteret, aulát, portát, szerverszobát, vizes helyiségeket, étkezőt és 600 adagos főzőkonyhát, takarítószer-tárolót, belső udvart, lépcsőket és akadálymentesen használható liftet, valamint tornatermet (lelátóval), szertárakat, 4 tanulói és 2 tanári öltözőt, továbbá orvosi szobát terveznek.

A felső szintre pedig 7 tanterem, szertárak, 3 szaktanterem és szertár (fizika, kémia, biológia), 6 csoportterem és szertár, 1 informatika és nyelvi labor (szertárral), 1 egyéni foglalkoztató, 2 tanulói öltöző, nemek szerinti dolgozói öltöző, könyvtár és könyvtárraktár, gépház és szerverszoba, illetve vizes helyiségek kerülnek.

Az épületegyüttes terepszint felett 2 használati szintet tartalmaz majd, a magastetős szakaszokban gépészeti terek lesznek, a tetőtér többi részét nem építik be, és a cseréptetős tetőszerkezeten napelem is létesül.

A telken emellett helyet kap egy kültéri öntött gumiburkolatú sportpálya, 46 parkoló, 3 akadálymentes parkoló, és 8 “Kiss&Drive” (azaz elköszönés idejére használható) parkoló.

Az épület hasznos alapterületét 5611 négyzetméterre, befogadóképességét pedig 600 főre tervezik...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.