2020. május 13., szerda

A VIZSGÁLAT SZERINT NEM HIBÁZOTT A LEVÁLTOTT SZÉKESFEHÉRVÁRI KÓRHÁZ-FŐIGAZGATÓ

HVG
Szerző: JOÓ HAJNALKA
2020.05.12.


Nem Csernavölgyi István, hanem más követte el a mulasztást, amelyre hivatkozva április közepén statáriális gyorsasággal menesztette a vezetőt Kásler Miklós. Sőt, a kórház lezárult belső vizsgálata szerint éppen az hibázott, akire a leváltása után átmenetileg rábízta az intézményt az erőforrásminiszter.

Nem a székesfehérvári Szent György Kórház egy hónapja leváltott főigazgatója követte el azt a mulasztást, amelyre hivatkozva leváltotta őt az emberi erőforrások minisztere – állapította meg információink szerint az intézményben lezajlott belső vizsgálat. A vizsgálatot az új főigazgató, Bucsi László indította, aki hétfőn megerősítette értesüléseinket.

Az intézményt tíz éve vezető Csernavölgyi István leváltását – ahogy arról beszámoltunk – április 11-én csak az után ismerte el az erőforrásminisztérium, hogy a feol.hu saját információ alapján írt a történtekről, a főigazgató pedig megerősítette azt. A menesztés hivatalos okát is ő mondta el először, nevezetesen, hogy az intézmény késve szolgáltatott adatokat a vírushelyzetről. Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy a kórház telefonon mindig pontosan továbbította az információkat. Ez pedig eleve nem is főigazgatói hatáskör, hanem adminisztrációs feladat, ő főigazgatóként a kollektíva többi tagjával "a nap minden órájában a betegellátást szervezte, gyógyított, szűrt, és minden idegszálával a járványügyi helyzet megoldására koncentrált.”...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.