2020. május 2., szombat

ÁLLAMI PÉNZBŐL ÉPÜL VAKCINAGYÁR MONGÓLIÁBAN, LOPTÁK A KÖZPÉNZT AZ ÉRDI KÉZILABDÁBÓL - AZ ÁTLÁTSZÓ HETI LAPSZEMLÉJE

ÁTLÁTSZÓ
Szerző: ERDÉLYI KATALIN
2020.05.01.


444: 18,5 milliárdért építünk vakcinagyárat Mongóliában

Csütörtökön 57 millió dolláros, mintegy 18,5 milliárd forintos megállapodást írt alá Magyarország Mongóliával, amelynek értelmében egy magyar vállalat állatvakcina-előállító gyárat és labort épít majd a közép-ázsiai országban, jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter. A beruházást az állami EXIM-bank finanszírozza, vagyis a magyar adófizetők.

Index: Leírta az érdi polgármester, hogy szivattyúzták a közpénzt a kézilabdából

Az októberben polgármesternek választott Csőzik László Facebook-posztjában leírta, hogyan működött a város előző, fideszes vezetése alatt a városi kéziklub. Herdálás, dézsmálás, szivattyú, ezekkel a megállapításokkal kezdte. 2017-ben 275 millió, 2018-ban 359 millió, 2019-ben 388 millió forint önkormányzati támogatás ment a működtető Sport Kft.-nek az érdi adóbevételek terhére. A játékosok havi 1,5-2 millió forintos fizetést kaptak, lakást béreltek nekik, Mészáros Lőrincék sportszergyártó cégének 10 milliót fizettek ki mezekre, de mások is jól jártak.

24.hu: Milliárdokból építhetnek luxust a Mészárosék által üzemeltetett füredi kempingbe

3,2 milliárd forint egyedi támogatást kér a Magyar Turisztikai Ügynökségtől a fideszes Bóka Istvánvezette Balatonfüred a kemping turisztikai fejlesztésére, hogy „a jelenlegi, a városimázst is romboló állapotokat megszüntesse”. A város tulajdonában lévő, de a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég által üzemeltetett kemping 4,3 milliárdos felújítását két részletben valósítanák meg: mélygarázst és konferenciatermet is szeretnének.

Hvg.hu: 2,5 milliárd forint osztalékot fizet Schmidt Máriáék családi cége

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési (BIF) Nyrt.-t láthatóan nem érintette meg nagyon a most beütött válság. A igazgatótanács több mint 2,56 milliárd forint osztalék kifizetéséről határozott szerdán a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján közzétett tájékoztatás szerint.

Portfolio.hu: Több mint 50 százalékos létszámleépítés a Hunguest Hotelsnél

A Hunguest Hotels igazgatósága március 18-án döntött arról, hogy szünetelteti szállodáinak működését a koronavírus járvány miatt, és felújításokba kezd. Most viszont csoportos létszámleépítésről döntött szállodáinak felújítása miatt a cég, amelynek tulajdonosa a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő Opus Global Nyrt., aminek árfolyama idén 23 százalékot esett.

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.