2020. május 24., vasárnap

EGY PETYMEG, MEG EGY PETYMEG. AZ HÁNY PETYMEG?

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.05.24.


Egy régi vicc jut az eszembe: - Egy petymeg, meg egy petymeg, az hány petymeg? – hangzik a kérdés. – Hát az két petymeg – így a bizonytalan válasz. – Tévedés: az tizenhárom petymeg, mert a petymegeket másként számolják.

Hát valahogy így vagyunk a magyar kormány számaival is, amikor azok megvédéséről beszél. Végigzúgott a teljes jobboldali sajtón – félezer termék – Szijjártó Péter nyilatkozata. A vírus alatt feltűnően aktívvá vált külügy- és külgazdasági miniszter néhány napja éppen a versenyképességi program támogatói aláírását ejtette meg, amikor kijelentette: Magyarország sikeresen túljutott a járvány kezelésén, így most már a munkahelyek megtartásáról kell gondoskodni, hiszen a járvány előtti foglalkoztatási csúcsnak is köszönhető, hogy a magyar gazdaság megerősödve nézhet szembe a válsággal. A kormány ehhez azzal járul hozzá, hogy az uniós korlátozások feloldását kihasználva, jelentősen emeli a beruházások támogatási arányát. Ha a magyar cégek megragadják a rendkívüli lehetőséget, az átalakuló versenyhelyzet nyerteseivé válhatnak. Aztán azt is elmondta a miniszter, hogy, idézem, „ezen a héten összesen 15 vállalat vette át támogatói okiratát, ami 7,5 milliárd forintnyi beruházást, 3,7 milliárd forintnyi vissza nem térítendő támogatást és több, mint 3100 megtartott munkahelyet jelent.”

De nem csak Szijjártótól, más fontos kormánytagtól is hallhatjuk hány munkahelyet véd meg a kabinet, legyőzve a gazdasági válságot, kikerülve a segélyezés csapdáját...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.