2020. május 14., csütörtök

FIDESZ-KÖZELI OLIGARCHÁKHOZ KERÜLT A VAJNA-ÖRÖKSÉG LEGJAVA

HVG ONLINE
Szerző: OROSZI BABETT
2020.05.14.


Egy év és három hónap kellett ahhoz, hogy a néhai Andy Vajna kiterjedt birodalma semmivé váljon. A héten ugyanis kiderült, hogy a birodalom utolsó ékkövei, a kaszinók is a NER-nél kötöttek ki. Vajna Tímeánál ma már alig maradt valami.

Tévécsatornák, rádiócsatorna, műsorgyártó cég, hirdetéseket értékesítő vállalatok, kaszinók, luxusétterem, videójáték-animációkat gyártó cég. Andy Vajna filmproducer, filmipari kormánybiztos az elmúlt években – látszólag – egészen szerteágazó, több tízmilliárdos birodalmat épített fel, amelynek köszönhetően a gazdaglisták állandó szereplőjévé vált.

Andy Vajna tavaly januárjában hunyt el, és már akkor sejthető volt, hogy több vagyonelem a NER-nél köt ki. Az viszont meglepő volt, hogy mennyire gyorsan: négy nap sem telt el Vajna halála után, és a TV2-be máris beültették Mészáros Lőrinc embereit. Ezután szépen-lassan kiszorítottak mindenkit, aki ilyen-olyan módon Vajnához volt köthető, távozott Dirk Gerkens a vezetőségből, Rákosi Tamás pedig a vezetőségből és a tulajdonosok köréből is...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.