2020. május 14., csütörtök

AZ ASZFALTOZÁSÉRT FELELŐS MINISZTERI BIZTOS PANZIÓJA ELŐTT ASZFALTOZNAK ÁLLAMI PÉNZBŐL

24.HU
Szerző: SPIRK JÓZSEF
2020.05.14.


Igazán szerencsésnek mondhatja magát a Fidesz országgyűlési képviselője, Szatmáry Kristóf. Családi cége két éve 50 millió forintos uniós támogatást kapott egy badacsonytomaji panzió felépítéséhez, a nyitás előtt pedig az állam adott majd' félmilliárdot a településnek, amiből a birtokhoz vezető utat is leaszfaltozzák.

Szatmáry Kristófot, a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi államtitkárát, fideszes országgyűlési képviselőt 2018 nyarán nevezte ki Gulyás Gergely, a Miniszterelnökség vezetője miniszteri biztossá. A budapesti útépítési program koordinálása a feladata, vagyis azért felel, hogy a fővárosban leaszfaltozzák a megmaradt földutakat. Jelenlegi megbízatása június végéig szól.

A kereskedőként elhíresült Szatmáry család az elmúlt évtizedben Badacsony környékén vásárolt szőlőterületeket, egy ideje már borokat is forgalmaz. A borászatot Badacsonytomaj fölött, a hegyoldalon kezdték kiépíteni.

A politikus két éve, a biztosi kinevezésével szinte egy időben uniós támogatást nyert el a beruházáshoz. A Szatmáry tulajdonában álló Nimfeum Kft. 49,6 millió forintot kapott arra, hogy pincészete mellé egy panziót is kialakítson. A pénzből a politikus az építkezés költségeinek több mint 40 százalékát fedezhette. A beruházást lebonyolító cég weboldalán megtalálható mind a borászat, mind a területen korábban álló épület elbontása után felhúzott panzió látványterve.

A Nimfeum Kft. a honlapján azt ígéri, hogy a Villa Salve névre keresztelt szálláshelyet hamarosan meg is nyitják a látogatók előtt.

Ehhez pont jókor jön, hogy a kormány tavaly novemberben döntött arról, hogy költségvetési átcsoportosítással 465 millió forint támogatást ad Badacsonytomaj önkormányzatának útrekonstrukciós célokra. A Magyar Közlönyben megjelent határozat szerint a támogatás az aszfaltozáson és a támfaljavításokon kívül a vízvezetékrendszer felújítására is felhasználható.

A központi forrásból érkező pénzből azt a néhány kisebb forgalmú külterületi utat javítják fel, amelyeken Szatmáryék birtokához, valamint a Ranolder-villához lehet eljutni. Ez utóbbi korábban a Tiborcz István érdekeltségébe tartozó BDPST Zrt. tulajdonában volt, de – mint beszámoltunk róla – nemrég Rákay Philip érdekeltségébe került...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.