2020. május 4., hétfő

KERESZTÉNY TAIGETOSZ MÁRPEDIG NINCSEN

KOLOZSVÁRI SZALONNA / VENDÉG
Szerző: Madárlátta
2020.05.04.


Megtanultuk a leckét, ingyenebéd nincsen, segély sincsen, csak kemény munkával megszerzett (ahogy a német is mondja, megérdemelt) jövedelem van. Mert az ártunk és ormányunk által működtetett Magyarország Bt. pénzügyileg rendkívül tudatosan működik. Ügyel arra, hogy ne költsön többet, mint a bevételei. Mármint az igavonó baromként dolgoztatott határon belül élő állampolgáraira. A pénzügyi tudatosság része az is, hogy megszabadul a veszteséges tevékenységektől, mint egészségügy, oktatás, idősgondozás, rászorulók, hajléktalanok, fogyatékkal élők ellátása.

Itt szeretném jelezni, hogy csapdába tetszettek sétálni. Az egyik oldalon ott virít az alaptákolmányban is a keresztény alapelvekre hivatkozással az élet védelme a fogantatástól kezdve. Erre hivatkozva megbélyegzik az abortuszon áteső nőket. Erre hivatkozva nem engedélyezik az eutanázia semmilyen formáját.

Közben a másik oldalon meg ott van a fent vázolt modell, amiben nincs helye a csak kiadással járó egyedeknek. Eddig is próbálkoztak tőlük megszabadulni adminisztratív eszközökkel: munkaképtelenek munkaképessé nyilvánításával és így az ellátásuk megvonásával, a hajléktalanság kriminalizálásával. Minden lehető módon nehezítik a fogyatékkal élők életét, az otthonápolást továbbra sem ismerik el, nem nyújtanak hozzá érdemi segítséget. Salátatörvényben most még a hátrányos helyzetű és fogyatékkal élő gyerekek művészeti oktatáshoz való jogát is elveszik. De mindhiába nyirbálták a juttatásokat, hiába hoztak egyre újabb és újabb megszorításokat, valahogy mégsem volt elég hatékony a rendszer (azok az átkozott civilek, ugye). Most viszont eljött a pillanat: a járványra hivatkozva újabb ezreket lökhettek jövedelem híján a szakadékba, a kórházak kisöprésével ezrek halálos ítéletét írták alá a lehető legembertelenebb módon. Simán előfordulhatott, hogy egy végstádiumú rákos beteg morfiumtól kábultan aláírta, hogy a saját felelősségére távozik. Tehát mindenki mossa a kezeit, minden törvényes. Ezt is megtanultuk, hogy itt minden törvényes. Ha mégsem, majd írnak rá egyet az éj leple alatt, reggel megszavazzák és akkortól máris törvényes.

Minden nagy világvallás, a gyakran emlegetett kereszténység is irgalomra, az elesettek gyámolítására szólítja fel a híveit, röviden emberiességre. A kereszténység hős védelmezőinek ez valahogy elkerülhette a figyelmét. Biztosan nem figyeltek a hittanórákon, esetleg nekik más kiadás van meg a Bibliából.

Szóval végre el kellene dönteni, hogy melyik oldalra tetszenek állni. Mert keresztény Taigetosz nincsen...

ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.