2020. május 17., vasárnap

MEGKEZDŐDÖTT VÉSZTÖRVÉNYSZÉK FARAGÁS, EGYELŐRE KÍSÉRLETI JELLEGGEL

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: Mikes Mirtill
2020.05.17.



Tárgy: szék

Mikes Mirtill: E-mail Rodostóba


Nagyon viccesnek tetszik lenni ottan a jó módban! Migránsként. Mi meg, bennszülöttek, itthon folyvást csak szűkölünk, mint a kutya, amelyiknek ajtóhoz csukták a farkát, írja kend. Szememre hányja, amiért a szomorkodni valókat sorolom. Mintha direkt én csinálnám az ország pusztítást, hogy a kend hazajövő kedvit rontsam.

Ejnye-bejnye! Hát ki vagyok én itt? Senki! Meg velem együtt úgy négymilliónyi bennszülött is senki. Akikről kend sehol nem hall, nem olvas egy vakkantást se. Soha. Elvétve, néha szó esik a cselédségről. Azok némák. Néha digitálisan kézcsókra járulnak a gazdához, megkapják a nyugtatójukat, de semmi nyunyóka. Lábhoz. Térdel. Fekszik. Kel. Szolgál.

Azt tudja, hogy most éppen a Horthy dílerek a Trianon nevű anyagot terítik Európának ebben a szegregátumában? Ütős szer. Euróval dúsítva nyomatják. Még a románok is beindulnak tőle. Ezért Erdélyben gyenge magyar forinttal hígítják az udvari szavazatszállítók.

Úgyhogy nagyon szépen kérem a Kelemen bácsit ne írjon, ne kérdezzen, és főleg ne prédikáljon nekem, mert elnézek/elkattintok valamit és ijedtemben úgy ellaposodok, mint a pandémia-görbe a várurunk homlokráncolására. Mint legutóbb is 34–et írtam 32 helyett és még kendnek állt feljebb, pedig kend zavar mindig össze.

Százszor leírtam már, de csak nem érti kend. Én a saját szememmel nem látom, csekély értelmemmel fel nem fogom mi és hogyan van itten. Írom, amit hallok. Ahogy hallom. Legfeljebb rövidítem, ha tudom, mert hosszú. Gondolom nem mindig sikeres a kurtítás, mert nyafog néha kend. Nyafogni nekem illik. Elvárás, mióta kedvező testhelyzetből, térdelő rajttal elindult a magyar nép Európába cselédnek, és a nőneműeket lefokozták ketteseknek. Tudom. Illiberális vívmányként már itthon is karriernek számít a cselédsors. Csak a javadalmazása nem zárkózott még fel Európához.

Most is, ni. Azt mondja a néni, azért kell a maszk az öregek szája elé, mert sok a fogatlan. Látványuk rontja a fogturisták előtt az udvari kirurgus renoméját, márpedig sikeres országként nekünk ló wellnessre is telik. És nem az Andokban vagyunk, ahol kedvezmény, ha fogatlan vénasszonyok által rágott chichat adnak a vendégnek...


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.