2020. május 30., szombat

NÉGY LÁBON ÁLLÓ STABILITÁS ÉS A MATEK

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: TAMÁS RÓBERT
2020.05.30.


Népünk bölcs vezére, a falusi gyerekből lett megmutatóember ismét szózatot intézett az ő népéhez a rádióján keresztül.

"Falusi gyerek vagyok, úgy neveltek, hogy nagy nemzetnek vagyok a gyereke. És előbb-utóbb eljön az az idő, amikor ezt meg lehet mutatni."

Úgy látszik, most ez lesz a trend. A falusi közülünkvaló, a legkisebb királyfi, aki marokra kapta a bunkósbotot és elment, hogy rendet csináljon a nagyvilágban. A volt focista, aki nem feledi gyökereit, sem a szülőfaluját, sőt, meghosszabbítja Bicskéig. Pálinkát iszik, kolbászt tölt – ha szerencséje van a disznónak, ledarálás előtt le is szúrja -, fél kézzel összepattintja a stelázsit, maga kovászolta uborkát visz be a dolgozóba, és beleszórja a savanyúságos edénybe, a többi közé, hogy a menzára érkezők végre valami jót is egyenek. Ez mind a nagy nemzethez tartozás megnyilvánulása.

Egy falusi gyerek mindig két lábbal áll a földön – a stabilitás érdekében néha akár négy lábbal is -, racionálisan gondolkodik, kérges a tenyere, bütykös a lába, lézeres nézéssel átlát a szitán, préselt farost lemezen, falazóblokkon. Ezért aztán őt nem lehet bepalizni, átverni, megszédíteni. Pontosan tudja, hogy a kommunisták köztünk járnak, és megállás nélkül ármánykodnak ellene. Újra át akarják venni a hatalmat, ebben Soros György is segíti őket – már amikor nem azzal van elfoglalva, hogy migránsokat telepítsen Hajdúrettenetes-külsőre -, ráadásul itt van a szörnyű Európai Unió is, amelyiknek feltett szándéka, hogy kifossza Magyarországot.

"Az Európai Unió új szétosztási rendszere abszurd, mert a szegény országok pénzéből finanszírozzák a gazdagokét."

Ezt is a rádiójában mondta ő. Márpedig ha van valaki, aki képben van az elosztási rendszerek torzulásaiban, az nem más, mint Orbán Viktor. Gondoljunk csak a minimálbér megadóztatására, és az egykulcsos adórendszerre, ezzel párhuzamosan a már eleve is magas áfakulcs megemelésére és kiterjesztésére. A minimálbér megadóztatásával a legalacsonyabb jövedelműeket sarcolta meg, de az semmi az egykulcsos adóhoz képest. Ott ugyanis a szegények adóját emelte, a gazdagok adóját csökkentette. Áfát pedig mindenki fizet, aki bármit vásárol, bármilyen szolgáltatást igénybe vesz. A legszegényebbek is annyit fizetnek, mint a gazdagok. Na és hogyan teremtette meg a nagyszerű falusi gyerek a feltételeket a gazdagok adójának csökkentéséhez? Hát úgy, hogy amennyi bevétel kiesett azért, mert az ötmilliós jövedelem után már nem 36, hanem 15 százalék lett a személyi jövedelemadó, azt beszedte azoktól, akik a nyomorult kis fizetésükből addig nem fizettek személyi jövedelemadót. Ameddig egy bruttó ötmilliós fizetésből 2008-ban a szorgos munkavállaló 2 617 789 forint nettót vitt haza, ma ugyanez a szorgos, buttó ötmilliót kereső szalagmunkás vagy bolti pénztáros 3 325 000 forintnak örvendezhet. De – csak az érthetőség kedvéért használok kerek számot – ameddig egy bruttó százezres fizetés 2008-ban 76 340 forintot ért, ma ugyanez 66 500 forintot kóstál...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.