2020. május 31., vasárnap

NINCS MIRŐL, NINCS MIÉRT, NINCS IS MIVEL

HÍRKLIKK
Szerző: GUSZTOS ISTVÁN
2020.05.31.


A helyzet már réges-régen egyértelmű: a Fidesszel demokratáknak egyszerűen nincs értelme beszélniük. Ez az alapprobléma a mai „parlamenttel” is.

Mióta nem kapnak kérdéseikre tisztességes vagy akár csak valamennyire emberi választ? Vagy egyáltalán: választ? – lásd: „boldog karácsonyt”…

Mióta „támadnak rá a nemzetre”, mióta vannak „Soros György fizetési listáján”..? Kövér László nemrég kitagadta a társadalom nagyjából felét a fideszes „nemzetből” – bocsánatkérés persze nem volt, de ha lett volna, akkor sem ért volna semmit.

Mióta már, hogy „az elmúlt nyolc évre” hivatkoznak, ráadásul hazug, gyalázkodó módon, bármiről legyen is szó?

Röviden: a Fidesz megteremtett magának egy nyelvet, amelynek lényegében semmi köze a valóság ama csekély részéhez, amely a bűnszervezet vezetőinek kobakján kívül van… Ám az ellenzék makacsul úgy tesz, mintha lehetséges és érdemes volna reagálnia a fideszes handabandázásokra. És bár mind gyakrabban szabadulnak el az ellenzéki indulatok, azért alapjában véve, a „kellő tisztelettel” beszélnek a „kormánypártiakkal”

Vegyük példának Orbán péntekenkénti, hibbantnak tűnő – minden bizonnyal az is –, de jól kiszámított „igehirdetéseit”. Legutóbb például ezzel fejezte be mondókáját: „Minden magyar – szerintem – jobban érzi magát a bőrében”. Kérdezhetnénk: azok a haldoklók is, akiket kiraktak a kórházakból? És az orvosok, ápolók is, akiknek el kell viselniük, hogy a Generalissimus szolgája, Kásler szerint, ők tehetnek mindenről? És a pedagógusok is, Nat-ostul, mindenestül? És az egyetemi oktatók meg a diákok, akiknek intézményét „átszervezik”, einstandolják..? Az ellenzéki önkormányzatok lakossága is, amelyektől területeket és adókat rabolnak el? A transzneműek is, akikkel Semjén a kormány nevében csak úgy, szórakozásból ocsmánykodott? A munkanélküliek, a rokkantak stb. is..?

Hát a cigányok? Amikor nem átall a hatalom, a NER gyöngyöspatázni, és náci-nyilas tüntetőket Budapestre ereszteni? Amikor maga Orbán különbözteti meg őket – bár teljesen őrült, értelmetlen szóhasználattal – a „bennszülöttektől”, és ezzel lényegében kitagadja őket a teljes jogú magyar állampolgárok köréből?

És a végtelenségig folytathatnánk a kérdések sorát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.