2020. május 15., péntek

ORBÁN ZSEBÉT EGYELŐRE SEMMI NEM FENYEGETI

HÍRKLIKK
Szerző: NÉMETH PÉTER
2020.05.15.



A magyar kormány vagy végtelenül cinikus, vagy végtelenül ostoba, vagy végtelenül gátlástalan. Más magyarázatot nem találok arra, hogy egy-két nappal a brüsszeli vitanap előtt, teljesen értelmetlenül és érthetetlenül letartóztattak és becipeltek a rendőrségre két magyar állampolgárt is, miközben a lakásukon házkutatást tartottak. A két férfi ellen rémhírterjesztés volt a gyanúsítás alapja; nincs is értelme a tartalmát kifejteni, oly nevetséges a hatóság eljárása.

Nem lehet kétségünk – netán ez is egy rémhír? – hogy a rendőrök nem saját maguktól léptek fel az „elkövetőkkel” szemben, mint ahogy abban is biztosak lehetünk, hogy a rendőreink nem von haus aus nem lennének ennyire hülyék. Feladatuk volt, és végrehajtották. A megbízó pedig valaki a kormány nevében lehetett; ott a kabinetben dönthettek úgy, hogy itt az ideje felemelni a mutatóujjat. Felemelni, mégpedig azért, hogy tudja csak meg mindenki ebben az országban, hogy nem árt az óvatosság; még a közösségi oldalra is kiterjed a hatalom figyelme.

Hogy miért cinikus, ostoba, vagy gátlástalan ez a tempó, az talán már az előzőekből is kiderül, de még inkább aláhúzza ezeket a jelzőket az a tény, hogy csütörtökön az Európai Parlamentben a magyar jogállamiság helyzetéről vitatkoztak. És az Orbán-kabinet mintha csak újabb érveket akart volna felkínálni a bennünket bírálóknak: íme, mi így járunk el azon állampolgárainkkal szemben, akik nem a mi törvényeink szerint járnak el. És itt most a m i törvényeinket nagyon sajátosan kell értelmezni, nagyjából úgy, mint a maffia belső szabályait. Vagyis álhíreket az gyárt, akire a kormány rámutat...


ITT OLVASHATÓ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.