2020. június 3., szerda

A FELMÉRÉSEK ALAPJÁN TRUMP ELSZÁMÍTOTTA MAGÁT

INDEX
Szerző: NYG
2020.06.03.



- Hetedik napja zajlanak a tüntetések a rendőri intézkedés során megölt George Floyd halála miatt. Magyar idő szerint kedd éjjel a korábbiakhoz képest nyugodtabban zajlottak a tiltakozások országszerte.

- New Yorkban öt órán át tartó tiltakozó menetelést tartottak, Houstonban ezrek térdeltek le az afroamerikai férfi halála és a feketék hátrányos megkülönböztetése ellen tiltakozva. Több városban a tüntetők a kijárási tilalmakat is figyelmen kívül hagyták. Los Angelesben több száz embert előállítottak.
- Eközben a rendőrség nemcsak a tüntetőkkel, de a sajtóval szemben is egyre brutálisabb volt az elmúlt napokban, egy ausztrál stáb ütlegelése miatt már az ausztrál kormány is tiltakozott.
- Több egyházi vezető kifogásolta, hogy Trump keresztény vallási elemekkel kampányol.
- A demokrata elnökjelölt Joe Biden szerint Trump elnökként a megoldás helyett maga is a probléma része, aki egyre inkább elmélyíti a válságot.
- Kritizálta Trumpot George W. Bush és a volt republikánus elnök által kinevezett egykori vezérkari főnök is.
A választók kétharmada inkább a tüntetőkkel, mint Trumppal ért egyet, miközben az elnök még mindig a Nemzeti Gárdát vetné be a huligánoknak mondott tüntetők ellen.

Először jelent meg a nyilvánosság előtt a rendőri intézkedés során megölt George Floyd özvegye és hatéves kislánya. Az Egyesült Államokban egyelőre csak nő a feszültség a 46 éves afroamerikai férfi május 25-i minnesotai halála miatt, amely a feketék hátrányos megkülönböztetésének újabb szimbólumává vált, miután egy fehér rendőr percekig térdelt a nyakán a halála előtt...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.