2020. június 15., hétfő

A POFÁD FOGD BE, HAJTSD LE A FEJED, ÉS GAZSULÁLJ

KOLOZSVÁRI SZALONNA
- NEHAZUGGY BLOG
Szerző: VOGRONICS ANDRÁS
2020.06.14.


Igen, létezik ez a típus. Sőt. Tele van velük a planéta, de azon belül is szerintem kis hazánk viszi a prímet, igen az irigy, rosszindulatú, sunyi szervilistákról beszélek. Akik legnagyobb öröme az. ha másokon élcelődhetnek, ha másokról pofázhatnak, ha másokon röhöghetnek, ha másokat hibáztathatnak. Akiknek az a filozófiájuk, hogy ha nekik szar akkor másnak is legyen az, ha nekik nem jut akkor másnak se, ha ők nem tudnak boldogulni, akkor azok se. Ez alapvetően egy rossz emberi tulajdonság, ami szerintem egy társadalmat alapjaiban határoz meg. Hogyan viszonyulunk egymáshoz, vagy másokhoz.

A rendszerváltás előtt voltam iskolás, már ott tapasztalható volt, hogy ki az, aki tehetséges és önálló gondolkozásra hajlamos ember, vagy pont az ellenkezője. Amivel nincs is komolyabb probléma, hiszen nem vagyunk egyformák. De ez valahonnan ered. És ez formálható lenne szerintem, ha lenne rá igény. De nincs. Sőt, pont ez az, ami életben tartja ezt a tehetségtelenekből álló, azokat hatalomban tartó jellemtelen nemzetet. Meg lehet sértődni, de ez van. Ahol alapvető emberi tulajdonságok nem léteznek, gondolok itt a bocsánatkérés képességére, a tiszteletre, az őszinteségre, ott mi a faszt várunk? Ahol az ország első számú vezetője úgy hazudik, mint ha könyvből olvasná, ahol a tiszteletet kiverik belőled nem kiérdemlik, ahol a szót képviselőkbe fojtják, ahol úgy lopnak-csalnak, mint egy bűnügyi filmben, ahol az a „valaki”, akinek van ismerőse a NER-ben.

Álljunk már meg! A pofád fogd be, hajtsd le a fejed, és gazsulálj! Ez az elvárható viselkedési forma 2020-ban Magyarországon? Tényleg? Ezek szabják az erkölcsi mércét? Mert egyszer sérelem érte őket valamikor, valamiért és most egy ország népén vesznek revansot? Majd megmutatják itt mindenkinek, ha kell erővel, hogy merre van az előre? Közben meg a sok kishitű tehetségtelen tapsikol örömében, hogy az, aki őt is kizsebeli, meg aki miatt részben ott van, ahol, milyen jól megmondja a tutit. Mert itt most eljutottunk oda, ahol a rendszerváltás után közvetlenül voltunk, ahol szállóige volt, ha többre vitted másoknál, hogy bűnöző vagy, mert ha nálad okosabb volt valaki, az szimplán nem lehetett elfogadható. De Orbánék beteljesítették a princípiumot és legalizálták a lopást és helyére tették a dolgokat, legalábbis azok fejében, akik mindig is ezt gondolták a gazdagságról. Mert azért volt itt szükség a kisebbségnek hazudott többségnek a történelem során mindig egy Ferenc Jóskára, egy Rákosira, Kádárra, és most Orbánra, hogy elhiggyék; minden úgy jó ahogy ők gondolják. Sőt, gondolkozni sem kell, mert az megerőltető, felesleges és természetesen vannak következményei, azt meg ezek nem szeretik. Ezért sincs itt semminek következménye, pontosabban annak nincs, amit ők elkövetnek, mert hát az úgy már annyira nem lenne vicces. És ha a tátott szájjal bambuló szekta azt látja, hogy ezek mindent büntetlenül megtehetnek, hát akkor miért ne? Sőt! Mert a szabályokat be kell tartani akkor is, ha tudjuk, nem biztos, hogy morálisan az megállja a helyét. Mert ezek akkor lesznek valakik, ha másokon átgázolnak, kibeszélik, feljelentik, beárulják, őket?
...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Megjegyzés: Megjegyzéseket csak a blog tagjai írhatnak a blogba.